A busók szerint sem ártana, ha az ország csatlakozna az Európai Ügyészséghez

2019. március 6. 07:56 2019. márc. 6. 07:56

Hiába a poklade, hiába kell temetni a telet, vannak fontos dolgok, amiket ekkor is el kell intéznie egy busónak. Például, hogy aláírja az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra felhívó petíciót.

A busójárás utolsó napján, húshagyó kedden gyűjtött aláírásokat Mohácson az Európai Ügyészséghez való csatlakozási petíciójához Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az uniós ügyészség feladata az lesz, hogy "az uniós pénzeket érintő csalás, korrupció, pénzmosás, és áfa-csalás ellen fellépjen, ezeket az ügyeket kivizsgálja, és az elkövetőket büntetőeljárás alá vonja. Erre azért van szükség, mert „eddig csak a tagállami hatóságok vizsgálhatták ki az ilyen ügyeket, az egyes államok hatásköre azonban az országhatároknál véget ér” - olvasható az Európai Tanács honlapján.

A Fidesz láthatóan nem rajong az ötletért, ezt több politikus sokszor kijelentette már, még az elvileg független főügyész (de régi Fidesz-tag) Polt Péter is nemtetszését fejezte ki nemrég az ügyben.

Hadházy aláírásgyűjtése tavaly decemberben már 380 ezer aláírásnál járt - egymillió kell, hogy döntő ereje legyen -, ám folyik egy másik gyűjtés is a témában. A gyűjtés a május végi EP-választásig tart az Index korábbi cikke szerint.

És hát hiába kell elűzni a telet, hiába van poklade, pár busó így is időt szakított rá, hogy két asszonykergeteés között aláírja Hadházy petícióját.

Hadházy a Facebook-oldalán köszönte meg a segítséget:

"Nagyon köszönöm mindenkinek, aki Mohácson aláírta a petíciót az Európai Ügyészségért! Külön köszönet a busóknak, akik a telet már elűzték, és most a korrupció ellen segítenek!"

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos added a new photo - in Mohács.

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos added a new photo - in Mohács.