Toplistás úti cél Pécs a márciusi hosszú hétvégén

2019. március 6. 10:13 2019. márc. 6. 10:13

Több mint a kétszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a nemzeti ünneppel egybeeső hosszú hétvégén a márciusban szokásos adatokhoz képest, az átlagos foglalási érték 50 ezer forint, és jellemzően két éjre szól, a szálláshelyek között pedig a wellness a legnépszerűbb - derült ki a Szállás.hu friss elemzéséből.

A szállásfoglaló portál MTI-nek küldött szerdai közleményében kiemelik: az év eleji négynapos pihenőt követően ez a 2. hosszú hétvége az idén, az utazási kedv megnőtt. Az átlagos foglalási érték nagyjából ötödével magasabb az időszakban szokásosnál - idézik Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét a közleményben.

A felmérés szerint minden ötödik üdülést SZÉP-kártyával tervezik fizetni a vendégek, az üdülések átlagos értéke 62 ezer forint. Az apartmanok, a négy- és a háromcsillagos hotelek fogadják a legtöbb vendéget, a foglalások kétharmada ezek valamelyikébe szól.

A legnagyobb vendégforgalomra Hajdúszoboszló, Eger és a főváros számíthat. Szeged, Gyula és Hévíz felé is sokan utaznak. A legnépszerűbb települések toplistájára még Pécs, Siófok, Miskolctapolca és Debrecen került fel.

Magyarország nevezetességei közül a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély és az egri vár a legvonzóbbak a Szallas.hu adatai szerint.

A forgalomból a megyék között legnagyobb arányban Heves (12,8 százalék), Pest (9,1 százalék) és Zala (8,5 százalék) megye részesülnek.

A foglalások többsége belföldre szól, ugyanakkor a külföldre indulók jellemzően Lengyelországba vagy Csehországba látogatnak - ismertette Keresztes Nóra.