Ha a populista féldiktátorok ellenfelei a szocialisták, Tóth örömmel vállalja

2019. március 6. 11:42 2019. márc. 6. 11:42

„Szélsőséges, populista, jobboldali féldiktátoroknak az európai szocialista mozgalom - benne az MSZP-vel - a legkövetkezetesebb ellenfele. Örömmel vállalom ezt a harcot” - mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Népszavának adott interjújában. A pártelnök beszélt a kiszivárogtatás ügyéről, a csütörtöktől induló kampányról és az ellenzéki pártokkal közös mozgósításról.

„A Fidesz érdeke, hogy a belső ügyeinkből hír legyen. A hatalom képtelen mit kezdeni azzal, hogy mi, szocialisták új politikát hirdettünk, sikerre vittük az előválasztást és megteremtettük az ellenzéki akcióegységet. Csak a fideszes propagandakiadványok próbálják azt a látszatot kelteni, mintha jelentős belső ellentétek feszülnének az MSZP-ben. Az ilyen cikkek valóságtartalmáról annyit, hogy a korábbi helyreigazítási pereket az Origo, a PestiSrácok és a Hír TV egyaránt elvesztette”

- mondta Tóth Bertalan a Népszavának adott interjújában a Mesterházy Attila-féle szivárogtatási ügyről.

Kiderült az is, hogy csütörtökön az MSZP elnöksége elrendeli a választási időszakot, azaz az MSZP kampányüzemmódba kapcsol. Van programunk, vannak kiváló jelöltjeink, megkezdtük az aktivisták, szavazatszámláló bizottsági delegáltak toborzását” - így Tóth Bertalan.

A pártelnök annak kapcsán, hogy Kövér László több szocialista parlamenti képviselőt másfél havi illetményére büntette, kiemelte: nagyon büszke a képviselőkre, akik meggyőződésük védelmében hajlandók voltak kilépni komfortzónájukból. Hozzátette, hogy ha ez kellett ahhoz, hogy elinduljon egy érdemi közös gondolkodás és cselekvés az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek között, akkor már megérte.