A PSN Zrt-t kérdeztük, a tavasz válaszolt

2019. március 7. 11:21 2019. márc. 7. 11:21

Éppen három hónapja tettünk fel kérdéseket a pécsi jégpálya kapcsán a Vári Attila vezette, közpénzzel kistaférolt pécsi sportcégnek. A válasz magától a tavasztól érkezett: bezárták a jégpályát, korábban, mint tervezték. Senki sem szeret a betonon korcsolyázni, na.

December 7-én, éppen három hónapja fordultunk e-mailben Szűcs Zsolthoz, a PSN Zrt. korábban sajtóügyekért felelős munkatársához, ma vezérigazgató-helyetteséhez. Akkor olvasóink kerestek meg azzal, hogy a jégpálya új rendszere kevésbé bírja a meleget, emiatt korlátozottabban használható plusz fokokban.

Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy mennyibe került a jégpálya jelenlegi rendszere, hány fokig használható, és hány fokig volt az az előző. Meg arra is, hogy az egyébként is csúsztatott 2018 téli nyitás óta voltak-e már olyan napok, amikor nem nyitott ki a pálya, vagy kinyitott, de be kellett zárni. Szerettük volna azt is megtudni, hogy mekkora bevételkiesést okoz ez a jégpálya esetében és hogy terveznek-e változtatást.

Választ azóta sem kaptunk. Helyette az időközben 890 millió állami forinttal kitömött PSN Zrt. március 5-én bejelentette: a tervezett 10-e helyett 5-én bezárt a jégpálya. Így, múlt időben.

„A korábbi esztendőkben megszokott módon a nőnapi hétvégén, pontosabban 10-én, vasárnap tervezte a PSN Zrt. az idényzárót, a folyamatos meleg és a további előrejelzések átírták e szándékot. Már a hét első két napján annyira erős volt a déli napsütés, hogy a nap közepére rendre teljesen megolvadt a jégfelület, a pálya jelentős részén már a betonfelület is kilátszik az eltűnt jég alól. A hét közepére, második felére pedig szinte minden napra jóval 20 fokot meghaladó kora délutáni hőmérsékletet jelez előre a meteorológia, ez pedig technikailag megoldhatatlanná teszi a jégkészítést”

- így a városi sportcég.