139 esetben nem használták a biztonsági övet az elmúlt egy hétben Baranyában

2019. március 19. 17:22 2019. márc. 19. 17:22

A biztonsági öveket és passzív biztonsái rendszereket ellenőrizte a rendőrség országosan március 11-17. között. Baranyában 139 esetben nem használták ezeket a megállított közlekedők.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az európai szintű ellenőrzés keretében 2019. március 11-e és március 17-e között ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték kiemelten - olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

"Az akció során a rendőrök összesen 148 alkalommal állapították meg a passzív biztonsági eszközökkel kapcsolatos szabálytalanságot. A járművek ellenőrzése során 139 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 108 esetben – a járművezető, a többi esetben az utas nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 9 esetben nem használták.

Az országos eredmények itt érhetők el.

A KRESZ a biztonsági öv használatát a gépjárművekben nemcsak a járművezető, de az utasok számára is kötelezővé teszi. A balesetek során a személyi sérülés mértékét döntően befolyásolja a biztonsági öv használata, a passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki - olvasható a közleményben.