Péterffy: vége a kiváltságosok kedvezményeinek

2019. március 22. 11:04 2019. márc. 22. 11:04

Péterffy Attila független polgármesterjelölt Tavaszi hadjárat címmel indította útjára 12 pontba szedett vállalását. Megválasztása esetén alaposan belenyúl a pécsi parkolásba: véget vet a kiváltságosok kedvezményeinek, ugyanakkor a kezelésre szorulók ingyen parkolhatnak az egészségügyi intézményeknél.

Mint ismert, Péterffy Attila március 15-én indította útjára Tavaszi hadjárat nevű kampányát:12 hét alatt 12 bejelentést tesz, 12 olyan vállalását hozza nyilvánosságra, amelyeket megválasztás esetén mindenképpen teljesít Pécs jövőjéért.

Azt első ígérete az volt: ha megválasztják, a város határában biztosan nem épül atomtemető. Mint mondta: Pécsnek a tervezett bodai atomtemetőből semmilyen előnye nem származik, kockázatot viszont többet is rejt magában. Ezért nem fogja hagyni, hogy egy olyan kockázatos létesítmény épüljön pár kilométerre a várostól, mint a paksi kiégett fűtőelemek végleges befogadására szánt atomtemető.

Péterffy pénteken Facebook-oldalán jelentette be a Tavaszi hadjárat második pontját. E szerint alaposan belenyúl majd a rengeteg bírálatot kapott pécsi parkolási rendszerbe.

A vállalás szerint megválasztása esetén visszavonja a képviselők és egyéb kiváltságosok kedvezményes parkolási és behajtási engedélyeit. Mint írta: minden pécsit egyforma jogok és kötelezettségek illetnek meg. „Nem hagyom, hogy legyenek másodrendű polgárok”.

Péterffy ígérete szerint megválasztása után ingyenessé teszi a parkolást az egészségügyi intézmények körül a kezelések idejére – ez nagyon régi és fájó pontja a pécsi parkolási rendszernek.

2018-ra a pécsi önkormányzat duplájára emelte a rendőrök és számos karitatív szervezet belvárosi behajtási engedélyét. Így járt a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Fogd a kezem Alapítvány, az INDIT Közalapítvány, a Katolikus Karitász, több egyházi támogató szolgálat, a Máltai Szeretet Szolgálat és az amúgy a város megbízásából a hajléktalanokról gondoskodó Támasz Alapítvány is.

Péterffy Attila azt mondta: megfontoltan kezelik ezt a kérdést, szakmai alapon fogják megvizsgálni a mostani városvezetés döntését.