Ne felejtsd el: utalni kell a kamarának

2019. március 26. 12:27 2019. márc. 26. 12:27

Március 31-ig meg kell fizetni az évente esedékes kamarai hozzájárulást a gazdálkodó szervezeteknek, ennek elmulasztása esetén a NAV-val akadhat össze az egyszeri vállalkozó bajsza.

A gazdasági kamarákról szóló törvény szerint minden ott meghatározott gazdálkodó szervezet, köteles kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5000 forint kamarai hozzájárulást fizetni, a kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat térítésmentesen nyújtani - olvasható a Pécs-Baranyai Iparkamara honlapján.

A határidőt elmulasztó cégeket többször is emlékezteti emailben a kamara, az alanyokat határidón túli fizetés esetén nem terhelik többletköltségek.

Amennyiben viszont az emlékeztető emailek hatására sem rendezik a restanciát, a tartozás behajtása a törvény előírásainak megfelelően a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz kerül - mondta el lapunknak Laczkóné dr. Csécsi Ildikó, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jogi referense. Hangsúlyozta, ez nem egyik pillanatról a másikra történik meg, de aki idén mulaszt, az számíthat arra, hogy 2020-ban már a NAV-val kell alkudoznia, abban az esetben már pluszköltségekre is számítani kell.