Pécsett is lehet Mi Hazánkos polgármesterjelölt?

2019. március 26. 16:16 2019. márc. 26. 16:16

Minden fontosabb városban önálló polgármesterjelöltet szeretne állítani az őszi önkormányzati választásokon a Mi Hazánk Mozgalom - közölte az "ellenzéki" párt elnöke kedden.

Toroczkai László a kormányzati médiánál meglepően jól fekvő párt helyi szervezetének megalakulása alkalmából tartott hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, a Mi Hazánk alulról építkező mozgalom, amely a nemzet és a haza érdekeit tartja szem előtt, nem a pártpolitikai szempontokat. Kizártnak nevezte, hogy akár a Fidesz, akár az egyesült balliberális oldal javára visszalépjenek.

- A Mi Hazánk célja, hogy alternatívát kínáljon azon választópolgárok számára, akik sem Orbán Viktor sem Gyurcsány Ferenc rendszeréből nem kérnek - közölte Toroczkai László, aki tavaly nyáron arról beszélt: a Fideszt sok kérdésben készek támogatni.

Pécsett is lesz jelöltjük?

Hogy a kiugrott jobbikosokból alakult "ellenzéki" formáció mely városokban indítana jelöltet, az MTI-hez eljutattot közleményből nem derül ki. Pécsett a Fidesznek továbbra sincs hivatalos polgármesterjelöltje, ami nem feltétlenül jó üzenet így március végén.

Nem hivatalosan Vári Attila képzelhető el aspiránsként, akit még februárban Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott dicsért feltűnően. A PSN Zrt. vezetője nem sokkal később a TV2 Mokkában jutott szereplési lehetőséghez. Itt úgy hálálkodott az olimpikonok élethosszig tartó járadékának felemelése okán, mintha ötkarikás versenyszám lett volna.

A baranyai megyeszékhelyen független polgármesterjelöltként Péterffy Attila, a pécsi hőerőmű volt vezetője célozta meg a bársonyszéket. Péterffy mögé, aki a napokban jelentette be a "Tavaszi hadjáratát", az MSZP, a DK és a Momentum sorakozott fel.