22 fokot hoz a hétvége, aztán ismét lehűlés

2019. március 27. 10:56 2019. márc. 27. 10:56

Egyre szebb és melegebb napok sorjáznak a folytatásban, március utolsó napján a meteorológusok szerint 22 fokra is van kilátás. Hétőn azonban újfent lehűlés és ború érkezik.

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északnyugaton és északkeleten kevesebb, másutt több napsütésre lehet számítani. Néhol kisebb eső előfordulhat. Gyakran megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Néhol megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Szombaton gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Március utolsó napján, vasárnap gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a nyugati határnál megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Április elsején, hétfőn észak, északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan alakulhat kis eső, zápor. Többfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.