Negyvenötös vasalt orrú bakanccsal állt bele Decsi Péterffybe

2019. március 28. 11:43 2019. márc. 28. 11:43

Alighanem elkezdődött a hagyományos értelemben vett kampány. Kellemes március végét mindenkinek.

Aki fellapozta szerdán a pécsi önkormányzat propagandalapját, aligha maradt kétsége afelől, hogy megkezdődött az önkormányzati kampány a maga szűken vett értelmében. Bár a Fidesz hivatalosan még mindig nem mert előrukkolni polgármesterjelöltjével, Decsi Istvánt azért egy méretes kőbunkóval nekieresztették Péterffy Attila független jelöltnek, akit három demokratikus párt támogat a jelöltségben.

Decsi „Gyurcsány jelöltje a hazugság oldalán áll” című közleménye - melyet valahogy lapunknak nem juttattak el - az alábbi erős mondatokra épül:

  • „Nemcsak egy Pécs méretű település, de egy kisebb falu vezetésére is alkalmatlan lenne a hazugság és az átverés oldalán álló Péterffy Attila, a Gyurcsány-párt és a szocialisták pécsi polgármesterjelöltje.”
  • „Pécs megmentőjeként igyekszik lefesteni magát, miközben a pécsi hőerőmű vezetőjeként szolgálhatta volna az itt élőket, ő azonban csak a külföldi tulajdonosokért tett meg mindent.”
  • „Független jelöltként árulja magát, miközben valójában a bukott baloldal, az MSZP és a Gyurcsány-párt támogatását élvezi. Rendszeresen kampánymegbeszéléseket hív össze, egyeztet velük.”
  • „Az emberek félelmére játszva igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha a kormány atomtemetőt akarna létesítene Pécsett, holott az igazság az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már 2015-ben leszögezte: a pécsi emberek nélkül nem lehet dönteni, s az lesz, amit a pécsiek akarnak.”
  • „Péterffy Attila már az első leckénél lebukott: a pénzért és a hatalomért mindenre képes lehet.”
  • (Igyekeztünk kiragadni a lényeget, aki a teljes szövegre vágyik, megtalálja a pécsi önkormányzat propagandalapjában).

    Ahol Péterffy válaszát viszont nem közlik, pedig azt a polgármesterjelölt a Facebook-oldalán is publikálta. Ez utóbbi így hangzik:

    „Amíg azért támadják az embert, mert egy saját maga által választott irányba halad, addig nincs probléma, hiszen ez azt is igazolja, hogy a helyes úton jár. Ha elfogy a támadás, akkor meg kell vizsgálni, hogy az ellenfelek fogytak el vagy mi járunk az ő útjukon. Tudom, hogy ez utóbbi velem nem fordulhat elő, úgyhogy várom a további támadásaikat. Engedelmükkel, amíg önök újabb, nevetséges vádak kiötlésén törik a fejüket, addig én azon dolgozom, hogy előkészíthessem a város életének jobbá tételét.

    Péterffy Attila vagyok, Pécs város független, polgármesteri címért induló jelöltje"