Péterffy Attila hadat üzen a kátyúknak

2019. március 29. 13:07 2019. márc. 29. 13:07

Folytatódik Péterffy Attila, Pécs független, polgármesteri címért induló jelöltjének március 15-én meghirdetett Tavaszi hadjárata. Ezúttal a kátyúk felszámolását tűzte ki célul a több ellenzéki párt által támogatott jelölt, és azt is elmondta, pontosan hogyan tervezi.

„Van egy legenda, mely szerint Kanadában, kátyúkat illusztráló fóliákat helyeznek el az utakon, a gyorshajtások lassítására. Pécs városvezetése, úgy tűnik, mintha úttestet illusztráló fóliát ragasztana a kátyúk köré”

- mondja Péterffy Attila a Facebook-oldalán.

A pécsi polgármesteri címért induló független, de több demokratikus párt által is támogatott jelölt hosszan sorolta a kátyúk veszélyeit.

„Ahogy ígértem önöknek, tisztelt választóim, a tavaszi hadjárat keretében, három hónapon át, minden héten teszek egy bejelentést, azokról a szándékokról, amiket megválasztásom esetén a város, az önök érdekében kívánok megvalósítani. A tizenkét pont harmadik pontja, a kátyúk felszámolása. Tettek kellenek… nem ígéretek”

- zárja mondandóját Péterffy.

A konkrétumokat illetően a polgármesterjelölt elmondta: egy olyan új technológia bevezetését tervezi megválasztása esetén, amely a világ más részén már bevált, bizonyított, de Pécsett mégsem használják. Előnye, hogy nem 1-2 évre oldják meg vele a problémát, hanem 6-8, így nem kell újra és újra rövid időn belül ugyanazokat a kátyúkat javítani. Így újabb és újabb úthibák javítására lehet koncentrálni, aminek köszönhetően egy idő után azt vesszük majd észre, hogy Pécs már nem a kátyúk városa – mondta Péterffy Attila.

Mint ismert, a jelölt, akibe bunkósbottal állt bele a Fidesz pécsi közgyűlési frakciója március 15-én hirdette meg Tavaszi hadjárat Pécs jövőjéért című kampányát, amelyben eddig atomtemetőmentes Pécset, valamint a városi parkolási rendszer rendbe tételét ígérte megválasztása esetén.