Egy éve el kellett volna készülnie a Magasház helyére tervezett parknak

2019. március 31. 13:35 2019. márc. 31. 13:35

Még 2016-ban ígérte meg az akkor még fideszes politikus Csizi Péter, hogy 2018 tavaszán már kész lesz a Magasház helyére tervezett park a játszótérrel. Csizi már nem képviselő, a park helyett pedig csak egy üres placc álldogál magában.

Mint ismert, 2016 novemberére bontatta le a Magasházat a pécsi önkormányzat. A bontás végén Csizi Péter akkori fideszes országgyűlési képviselő és Fazekas Orsolya, a terület fideszes önkormányzati képviselője azt ígérte, hogy 2018 tavaszára (amikor ugyebár országgyűlési választás volt) készülhet el a terület rendbetétele.

A tervek szerint egy parkot hoztak volna létre az egykori 25 emeletes helyén, amelyen kávézó, játszótér és egy Magasház-emlékmű lett volna kialakítva. emellett a környező utcaburkolatot és parkolókat is ráncba szedték volna, és az elektromos autók számára töltőállomást alakítottak volna ki.

2018 tavaszán azonban csak egy füves placc árválkodott a Magasház helyén, tavaly szeptemberre aztán az is kiderült, hogy ugyan már az önkormányzaté a telek, és van 134 millió forint a parkká alakításra, az építőipari árak elszabadulása miatt az első közbeszerzés elbukott, a másodikat akkor készítették elő. Az önkormányzat akkori válaszából sütött a bizonytalanság az egész projekttel kapcsolatban.

És ha figyelmes szemmel jár az ember Egyetemvárosban, akkor jól látja, hogy 2019 márciusának utolsó napján sem történt még semmi a Magasház helyén.