Megvannak a pécsi óvodai beíratás dátumai

2019. április 1. 09:09 2019. ápr. 1. 09:09

Április 25-én és 26-án, reggel 7 és délután 5 között lehet beíratni a csemetéket a 2019/2020. nevelési évre - közölte honlapján a pécsi önkormányzat

Tájékoztatása szerint óvodába be kell íratni azon gyermekeket, akik 2019. augusztus 31-ig a harmadik életévüket betöltik, vagy annál idősebbek. Ennek elmulasztása szabálysértési eljárást von maga után. A beiratkozáshoz szükség van a gyermek, valamint a szülő személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványára (lakcímkártya). A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell beíratni, amelynek körzetében lakik, illetve ahol a szülők dolgoznak, azonban a gyermek csak egy óvodába iratható be.

Az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek felvétele az önkormányzat által fenntartott óvodákban biztosított.

Az óvodai körzetjegyzék megtalálható a város honlapján, valamint minden óvodában és bölcsődében.

Az óvodai nevelési év 2019. szeptember 1-jén kezdődik, és 2020. augusztus 31-ig tart. Az újonnan jelentkező gyermekek fogadása az óvodai nevelési évben folyamatosan történik a harmadik életév betöltését követően. Az óvoda felveheti a körzetében lakó két és féléves gyermekeket is, ha a hároméves és annál idősebb gyermekek óvodai felvételi kérelmét teljesítette, és van szabad férőhelye.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a gyermeket a szülő kérésére, az óvodavezető és a védőnő egyetértésével a lakóhely szerint illetékes jegyző - a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva az ötödik életév betöltéséig - felmentheti a kötelező óvodába járás alól.

A kötelező óvodába járás alóli felmentés kérelme – a védőnői javaslattal - 2019. április 25-ig Pécs jegyzőjéhez nyújtható be, melynek másolatát.

A napi 4 órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, 2019. május 15-ig köteles arról írásban értesíteni a jegyzőt.

Az óvodai felvételről az óvodavezető dönt, melyről 2019. május 3-ig értesíti a szülőket. A szülő a beiratkozáskor kérheti - az elérhetőségének megadásával –, hogy gyermeke felvételéről elektronikus úton értesítse az óvodavezető. A felvétel elutasítása esetén a döntés ellen fellebbezésnek van helye, mely a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az óvodavezetőnél nyújtható be.

A felújítás alatt lévő Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodájába a beíratás a Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/2. szám alatti épületben lesz. Az óvoda a 2019/2020-as nevelési évet már várhatóan a Pécs, Németh László u. 6/A. szám alatti, felújított épületben kezdi.

A szintén felújítás alatt levő Városközponti Óvodába a beíratás a Nagy Lajos király útja 4. szám alatti épületben lesz. Az óvoda a 2019/2020 nevelési évet már várhatóan a Pécs, Budai Nagy Antal utca 5. szám alatti felújított épületben kezdi.

A pécsi önkormányzat 2019-ben felújítja a Keleti Városrészi Óvoda Hirdi Tagóvodáját. A felújítás ideje alatt az óvoda a Bencze József utca 2. szám alatti épületben működik, ahol a 2019/2020 nevelési évre történő beiratkozásra is sor kerül.