Ibrányban nem dőltek be a fideszes zsarolásnak

2019. április 1. 09:46 2019. ápr. 1. 09:46

Ibrányban időközi választást tartottak, mert a korábbi polgármester, Berencsi Béla (független) elhunyt. A városban az MSZP támogatásával induló Trencsényi Imre lett a polgármester, hiába lengette a térség fideszes országgyűlési képviselője, hogy csak akkor tudja „hatékonyan támogatni” a várost, ha a Fidesz jelöltje győz.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban tartott vasárnapi időközi választáson Trencsényi Imre 68-31 százalékra győzte le ellenfelét. Trencsényi függetlenként, az MSZP támogatásával indult és győzött, míg ellenfelét Németh Szilviát a Fidesz–KDNP támogatta.

A mostani szavazáson az 5370 választásra jogosult 55,7 %-a, 2991 fő vett részt.

  • Trencsényi Imre - 2021 szavazat (68,1 %)
  • Németh Szilvia 947 szavazat (31,9 %)
  • A kampányban a Hírklikk szerint zsarolással is próbálkozott a Fidesz. A választás előtt egy héttel járt a Magyar Hang újságírója Ibrányban. Az ott készült riportból kiderül: a február 11-ei ibrányi közmeghallgatáson megjelent Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő, aki kijelentette, hogy csak akkor tudja hatékonyan támogatni Ibrány fejlődését, ha az a jelölt nyer, aki az ő politikai támogatottságát élvezi. Ez volt Németh Szilvia.

    Vinnai Győző az utolsó pillanatig kampányolt Németh Szilvia mellett, többször is járt Ibrányban, szombaton a kampányzáróján is beszédet mondott. Március 29-én ezt posztolta a Facebook-oldalára: „Vasárnap sorsdöntő polgármester választás lesz Ibrányban. A Fidesz-KDNP Németh Szilvia független polgármesterjelöltet támogatja, akivel a kampány véghajrájában az utolsó egyeztetéseket tartottam.”

    Mindhiába.