Péterffy Attila: a változás polgármesterjelöltje kívánok lenni

2019. április 3. 21:08 2019. ápr. 3. 21:08

Közleményt juttatott el lapunkhoz Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt, melyben üdvözli az ellenzéki pártok szerdai bejelejtését, miszerint együtt állítanak jelölteket az egyéni választókerületekben az önkormányzati választáson.

Megírtuk, hogy az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP politikusai közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak szerdán délelőtt, melyen arról beszéltek, hogy az önkormányzati választáson az egyéni választókerületekben egy-egy jelöltet fognak állítani, erről pedig egyeztetni fognak egymással.

A bejelentés kapcsán Péterffy Attila, a pécsi polgármesteri székért induló független jelölt közleményt adott ki, melyet az alábbiakban közlünk.

„Szerda délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be az öt legnagyobb ellenzéki párt pécsi képviselője, hogy közös listát kívánnak állítani az őszi önkormányzati választásra. Közös a céljuk ugyanis: a Fidesz leváltása.

Szerintük erre minden esély megvan, ha megalakul az ötpárti ellenzéki összefogás. A közös célt tehát megtalálta a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP, és elhatározás is van, a közeljövő feladata lesz, hogy a legfontosabb gyakorlati részletekről is megegyezzenek.”

Szombathelyen az országban elsőként kötött megállapodást az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. Veszprémben is összefogott az ellenzék, Székesfehérvárott is teljes körű koordinációval készülnek az őszi önkormányzati választásokra a változásért kiáltók, vagy Miskolcon. De ott van Komló is, ahol összefogott az ellenzék, hogy saját megyénkből is említsek várost.

A pécsi bejelentés kapcsán azt merem gondolni, hogy a város polgárai érezhetik: nincsenek egyedül akkor, amikor azt gondolják, nem mennek helyesen a dolgok. Akkor, amikor hiába kormánypárti egy városvezető, ha ez nem vezet eredményességhez. Látjuk, hogy a magyar polgárok hány helyen szeretnék kivenni a Fidesz kezéből városuk irányítását.

Én ezt látom tendenciának. Azt, hogy ami eddig volt, kormánypártiság ide vagy oda, az nem volt jó. Változás kell.

Őszinte szívvel és örömmel üdvözlöm a pécsi bejelentést. A városért, a lakosaiért, igenis össze kell fogni. És ez most létrejött. Gratulálok az egyezséget teremtőknek. Én a változás polgármesterjelöltje kívánok lenni. A változásé, amely új erőt ad városunknak.

Péterffy Attila

Független polgármesterjelölt

Pécsiség, mindenkor!

Forrás: pecsistop.hu