EP-választás: Pécsett tart fórumot Tóth Bertalan

2019. április 8. 16:01 2019. ápr. 8. 16:01

Pécsett két helyszínen tart lakossági fórumot szerdán Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. A szocialisták és a Párbeszéd szövetsége április 4-én indította útjára kampánybuszát, amellyel üzeneteiket igyekeznek eljuttatni a választókhoz az európai parlamenti választások előtt – amit a végtelenül kiegyensúlyozott közmédiától aligha várhatnának.

A kampánybusz csütörtöki útnak indításáról egyebek mellett a Mérce számolt be. Mint írták: rövid sajtótájékoztató után indult útnak az MSZP-Párbeszéd kampánybusza, amellyel a pártszövetség saját üzeneteit, vállalásait juttatja el a választókhoz a május 26-i európai parlamenti választások előtt.

A sajtótájékoztatón Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elmondta: a kampánybusz hat-hétezer kilométert fog megtenni és több mint száz magyarországi településre fog ellátogatni.

A pártelnök arról is beszélt, hogy az MSZP a magyar választók érdekeit fogja képviselni az új Európai Parlamentben, amely például a 2021-ben induló új hétéves költségvetési ciklus forrásainak elosztásáról is dönteni fog. Tóth szerint a Fidesz néppárti felfüggesztése azt is jelenti, hogy a magyar kormánypárt ezeket a feladatokat már nem tudja elvégezni.

Tóth hozzátette: a mai magyar médiaviszonyok között nem számíthatnak arra, hogy fel tudják ott venni a versenyt a Fidesszel, ennek ellensúlyozására indítják útjára a kampánybuszt, az MSZP-Párbeszéd aktivistái pedig országszerte kitelepülésekkel fogják felvenni a kapcsolatot a választópolgárokkal.

Tóth Bertalan ennek a vállalásnak április 10-én, szerdán szülővárosában, Pécsett tesz eleget. Az MSZP EP-listavezetője 14 és 16 óra között a Mecsek Áruháznál, utána 17:30 órától a Slyven Étteremben tart lakossági fórumot.

Forrás: pecsistop.hu/Mérce