Május 22-re halasztották az Emberség Erejével vs. Páva-Hoppál per tárgyalását

2019. április 10. 12:36 2019. ápr. 10. 12:36

Május 22-re halasztották az Emberség Erejével Alapítvány által Páva Zsolt, Hoppál Péter és a pécsi önkormányzat ellen indított per másodfokú eljárásának első tárgyalását az április 10-i ülésen - tudta meg a Pécsi STOP.

Mint ismert, az alapítvány azért indított pert Páva Zsolt pécsi polgármester, a pécsi önkormányzat és Hoppál Péter ellen, mert gyakorlatilag közellenségnek kiáltották ki a szervezetet, miután 2017 végén kiderült,az alapítvány oszthatja szét a régióban a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalmak Alapítvány 130 millió forintos keretét.

Az ügyben az első fokú ítélet 2018 júliusában, kényelmesen az országgyűlési választások után született. A szekszárdi Törvényszék ekkor nem adott igazat az Emberség Erejének. Az alapítvány másodfokra vitte az ügyet, és elfogultsági kifogást is benyújtottak.

A másodfokú tárgyalás első tárgyalása 2019. április 10-én délelőtt volt a Pécsi Ítélőtáblán. Itt az Emberség Erejével Alapítvány részletezte a benyújtott keresetet, ezért a tárgyalást május 22-re halasztották. Hoppál Péter, aki anno sajtótájékoztatón taposta az alapítványt, bátran nem jelent meg az ügy ezen tárgyalásán sem.

Forrás: H.V.