Tóth: Péterffy Attila az egyetlen esélyes ellenzéki polgármesterjelölt

2019. április 10. 16:03 2019. ápr. 10. 16:03

Szülővárosában, Pécsett ismertette Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a párt Haza, szeretet, Európa elnevezésű programját Uránváros központi terén tartott sajtótájékoztatóján, de helyi témákról is beszélt.

Tóth Bertalan beszélt az MSZP-Párbeszéd szövetség programjáról, arról, hogy egy más utat akarnak, mint a Fidesz, amelynek háttéremberei hordják haza az uniós támogatásokat. A szocialista párt egy szociális Európát akar, olyat, ahol a minimális bért, minimális nyugdíjat, családi pótlékot minden országban alkalmazzák. A Párbeszéddel azért szövetkeztek, mert meggyőződéssel képviselik a klíma- és természetvédelem programját – így az MSZP elnöke.

Újságírói kérdés firtatta Tóth Bertalan véleményét arról, hogy Mellár Tamás nem támogatja az MSZP által is támogatott független pécsi polgármesterjelöltet. Tóth Bertalan elmondta: Mellár Tamás egy kiválasztási folyamat során szeretne egy minél szélesebb körű támogatottsággal bíró ellenzéki jelöltet találni.

Az MSZP elnöke leszögezte: Péterffy Attila bírja pártja, a DK és a Momentum támogatását, és bízik abban, ez a kör tovább bővül és más pártok is támogatják majd a független jelöltet. Hozzátette: úgy látja, Péterffy Attila az egyetlen esélyes polgármesterjelölt, aki le tudja győzni a Fideszt, ezért mindent megtesznek, hogy segítsék a kampányát és bízik abban, hogy a pécsi polgárok is így fognak eljárni.

Az eseményről készült videónkat itt találod:

Forrás: pecsistop.hu