Kínlódik a rágalmazásért bűnösnek talált főszerkesztő vezette önkormányzati propagandalap

2019. április 11. 12:06 2019. ápr. 11. 12:06

Láthatóan rettenetesen szenved a pécsi önkormányzat propagandalapja, amelyet jogerősen rágalmazásért bűnösnek talált főszerkesztő vezet, hogy megpróbálja elbizonytalanítani az ősszel együtt induló ellenzéki erők szavazóit. Ha ehhez olyan elképesztően hiteles embert kell megszólítani, mint Szili Katalin, az se baj.

Szidják egymást, ez nem támogatja azt, az már nem szereti ezt, régebben amaz olyat mondott emerről – láthatóan feladta a leckét a fideszes pécsi önkormányzat propagandagépezetének az, hogy az ellenzéki pártok teljes palettája közös sajtótájékoztatón jelentette be: együtt indulnak az ősszel esedékes önkormányzati választáson, több más városhoz hasonlóan Pécsen is.

Arról a propagandalapról van szó, amelyet az interneten a PécsMa.hu képvisel, amelynek a főszerkesztőjét 2015-ben a Pécsi Járásbíróság bűnösnek talált rágalmazás vétségében. Bóka Mátét egy olyan cikk miatt részesítette jogerősen megrovásban a bíróság, amely Szemán Istvánról, egykori bányászról, ismert baloldali és szakszervezeti aktivistáról szólt, aki életében számos egykori bajtársának nyújtott segítő kezet. Szemán István 2016-ban hunyt el, a család tájékoztatása szerint felajánlott szervei három ember életét mentették meg.

Mint ismert, rágalmazásért ítélték el jogerősen nemrég Páva Zsolt volt kampányfőnökét, egy másik hírportál, az OK Pécs főszerkesztőjét is, őt próbára bocsátották.

Az önkormányzat propagandalapja annyira kinyitotta a bicskát pécsi civilek zsebében, hogy 2018 tavaszán, a parlamenti választások után egy performansz során piros festékkel ártalmatlanították a város nyomtatott újságját, amelyet egy masszában a városháza elé borítottak, miközben egyebek mellett a főszerkesztő távozását és az ügyvezető felelősségre vonását követelték.

Szóval a várost vezető Fidesz propagandamédiája iszonyú vergődésében, hogy bizonyítsa, a káosz az összefogó ellenzék oldalán van, már Szili Katalint kérdezték a város sorsáról. Szilit, akiről nem tudjuk, hogy köpönyeg volt-e a jele az oviban, ám az ismert, milyen dicstelen módon lett baloldaliból jobboldali politikus.

Szili Katalin pedig hozta a kötelezőt. Ledobta a kormánypárt jó öreg zsarolós atombombáját: „...olyan vezetőre van szükség, aki a kormányzati támogatást is maga mögött tudja...” És hozzátette azt is: „Nem szabad a káoszra voksolni!”

Csak hát, teccikérteni, ha a viták, egyet nem értések, véleménykülönbségek ellenére is összekapaszkodó ellenzéki pártokat nézzük, meg a Fideszt, amelyiknek egy nyamvadt jelöltje sincs, akkor hol lakik ez a káosz?

Forrás: Barabás Béla