Péterffy: fontos a közpénzek átláthatósága, ezért kell az Európai Ügyészséghez csatlakozni

2019. április 11. 17:19 2019. ápr. 11. 17:19

A független polgármesterjelölt úgy látja, a magyar közpénzek magánkézbe kerülését ahogy lehet, blokkolni és ellenezni kell.

Csütörtökön utcai fórumot tartott Pécsen az Árkádnál Péterffy Attila független polgármesterjelölt, aki a Momentum pultjánál aláírta azt a petíciót is, melyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő indított az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében.

A független polgármesterjelölt - akit az MSZP, a DK és a Momentum támogat - a Pécsi STOP kérdésére elmondta, azért tartotta fontosnak, hogy ő is aláírja az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtést, mert pécsiként, magyarként és európaiként is fontosnak tartja a közpénzek átláthatóságát.

Kifejtette, Magyarországon sajnos ez most nem valósul meg, ezért ezzel is szeretne üzenni, mert szerinte a magyar közpénzek magánkézbe kerülését ahogy lehet, blokkolni és ellenezni kell.

Rákérdeztünk arra is, hogy milyenek a visszajelzései az általa indított "Tavaszi hadjárat" elnevezésű kampánynak.

Péterffy Attila elmondta, nagyon pozitívak a visszajelzések, a múlt héten indított kérdőívre már 1100-an válaszoltak Pécsről - és a szám folyamatosan nő -, a nagy érdeklődésre való tekintettel a kérdőív kitöltésének idejét meg is hosszabbítják.

Arra is kitért, hogy a csütörtöki utcai fórumon sokan keresték fel, akik mindannyian támogatásukról biztosították.

A Momentum pécsi illetőségű szóvivőjétől, az európai parlamenti listájukon harmadik helyen szereplő Nemes Balázstól lapunk azt kérdezte, hogy megtették-e már a feljelentést az aláírásgyűjtő íveket áthúzó bácsi ügyében - korábban ugyanis ezt ígérték.

(Mint ismert, a hétvégén az EP-választáson való indulásért gyűjtött aláírásokat a Momentum Pécsen, ahol egy idősebb bácsi Nemes Balázs Facebook-posztja szerint kétszer is áthúzta a gyűjtőíveket, amikből az egyiken már öt szignó szerepelt, a másik üres volt.)

Nemes Balázs elmondta, a Momentum jogi csapatának még nem volt kapacitása erre az ügyre az EP-lista leadása miatt, de valószínűleg a jövő héten meg fogják tenni a feljelentést. Ő úgy értesült a választási irodától, hogy ha olvasható a személyes adat és a név a papíron, akkor elvileg azt elfogadhatják. Korábban nem volt ilyen egyértelmű a gyakorlat - tette hozzá.

Annyira nagy katasztrófa szerencsére nem történt, de ez akkor is a választás rendje elleni bűncselekmény, ami eléggé súlyosan üldözendő, mert fontos, hogy mindenki következmények nélkül ki tudja fejezni a véleményét függetlenül attól, hogy mit gondol a világról

- mondta el lapunknak Nemes Balázs.

Forrás: Pécsi STOP