Bő másfél millió forintot kér a Tettye az adataiért

2019. április 12. 10:43 2019. ápr. 12. 10:43

A Tettye Forrásház Zrt. 1.668.756 forint költségtérítést kér a közérdekű adatokért a TAKA 2019-től és már ki is számlázta az egyesületnek, cserébe minden kiderülhet az elmúlt évek költéseiről – derül ki az ügyvédek közleményéből.

„Február 19-én és március 11-én fordultunk levélben a Tettye Forrásház Zrt-hez és kértük közérdekű adatok kiadását. Februárban kértünk tájékoztatást, hogy 2015-2019 években milyen mértékű víz illetve csatornahálózat építés illetve felújítás történt Pécs MJ Város közigazgatási területén belül. 2015-2019 években, évi bontásban mennyit költöttek Pécs MJ Város területét érintően városi víz és csatornamű hálózatra, kiépítésre, felújításra és üzemeltetésre. 2015-2019 években mely cégek végezték Pécs MJ Város területét érintően városi víz és csatornamű kiépítéseket, felújításokat - beleértve a felújításokkal összefüggő útburkolási munkálatokat is - és kik voltak a bejelentett alvállalkozóik. Kértük, hogy a szerződést vagy szerződéseket, számlákat, teljesítési igazolásokat küldjék meg részünkre, illetve tájékoztassanak arról is, hogy ezen szerződések alapján, mikor és milyen összeg került kifizetésre a társaság részéről. Kértük, hogy 2015-2019 években ügyvédi, jogi vagy közbeszerzési illetve egyéb tanácsadói, valamint reklám, marketing, PR és kommunikációs tevékenységre kötött szerződéseket szíveskedjen részünkre megküldeni”

- áll az ügyvédekből verbuválódott TAKA 2019 egyesület közleményében, amelyet Facebook-oldalukon tettek közzé.

Márciusban az alábbi kérdéseket tette fel a közérdekű adatok kikérésére verbuválódott társaság az önkormányzati vízszolgáltatónak:

  • Folytat-e a Tettye Forrásház Zrt. bármilyen formában előkészítő munkákat vízi-közmű karbantartás illetve felújítás terén 8-12 mrd Ft. összegű beruházás tekintetében?
  • Amennyiben igen, a beruházás pénzügyi fedezetét milyen forrásból kívánja finanszírozni?
  • Kezdeményezik-e, hogy még az idei évben Pécs MJ Város Önkormányzatának Közgyűlése tárgyaljon és döntsön egy megközelítőleg 8 mrd Ft összegű, vízi-közmű beruházásra fordítandó hitelfelvételről?
  • Vizsgálta-e a Tettye Forrásház Zrt., hogy 2013-2020 és 2020-2027 közötti uniós ciklusokban mekkora összegű uniós támogatás vehető igénybe vízi-közmű felújításra, beruházásra?
  • Forrás: pecsistop.hu