Több tucatnyian tüntettek a tehermentesítő útért Szigetváron - videó

2019. április 12. 19:07 2019. ápr. 12. 19:07

A már sokszor beígért tehermentesítő útért és az M60-as autópályáérttüntettek több tucatnyian pénteken délután Szigetváron. A város alpolgármestere szerint évtizedek óta hitegetik őket az elkerülő utakkal, miközben rendkívül nagy forgalomterhelést kénytelenek elviselni a lakosok.

Pénteken délután több tucatnyian tüntettek azon a demonstráción Szigetváron, amelyet a helyi Szigetvári Emberekért Egyesület szervezett a városra és különösen a Széchenyi utcára nehező forgalomterhelés miatt.

A Széchenyi utca a 6-os főút belterületi szakasza, az útvonalon napi 15-20 ezer jármű, köztük rendkívül sok kamion közlekedik, mivel ez az egyetlen nyugatra tartó főút Pécstől kezdve.

Az elmúlt hetekben az egyesület többször is jelezte Facebook-oldalán a helyzet tarthatatlanságát, de nyílt levelet is írtak a helyi és országgyűlési képviselőknek, megyei politikusoknak, hogy valaki magyarázza már meg, miért került ki az országos településrendezési tervből az évtizedek óta ígérgetett elkerülőút terve.

A helyi Fidesz és Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselő is megnyilatkozott a témában, utóbbi szerint a még nem is létező M60-as gyorsforgalmi út - amely Szigetvárt északről kerüli meg - lesz majd a megoldás a helyzetre.

Szigetvári Emberekért Egyesület

Varga Zoltán sajtótájékoztatója a mai demonstráción

A pénteki demonstráción - amit Nagy Csaba képmutatásnak tartott - Varga Zoltán alpolgármester, az egyesület alelnöke arról beszélt, hogy több évtizede ígérgetik az elkerülő utat, az M60-ast, de a 67-es főút déli meghosszabbítását is - ő 20 éve már résztvett az utóbbi út fejlesztéséről szóló tanácskozáson.

Ehhez képest pedig egyikből sem lett még semmi, viszont az alpolgármester (aki az egyesület alelnöke is) az emberek megérdemelnék, hogy megszabaduljanak az állandó zajtól, portól és a nehéz járművek által keltett rengésektől, melyektől repedeznek a házak a Széchenyi utcában.

Újságírói kérdésre válaszul azt is megsaccolta, hogy 4-5 milliárd forintból el lehetne készíteni az elkerülőutat.

A demonstráción a város polgármestere, Vass Péter is részt vett.

(Címoldali kép: Facebook/Szigetvári Emberkért Egyesület)

Forrás: Pécsi STOP/Szigetvári Emberekért Egyesület