Már egy fideszes jelölt szerint is inkább Botkára kell szavazni, mintsem a Fideszre

2019. április 14. 11:31 2019. ápr. 14. 11:31

Szabó Bálint jogász úgy látja, a FideszT Szegeden Kubatov Gábor és helyi embere kézivezérli, és azért nem foglalkoznak vele, medrt Lázár János emberének tartják. A Botka László szocialista szegedi polgármestert az utóbbi években többször támadó Szabó szerint akkor már inkább Botka, mint a Fidesz.

A Mérce szeretett volna interjút készíteni Szabó Bálint szegedi jogásszal, aki az utóbbi években feltűnően és általában a Fidesznek kedvezően támadta mindig Szgeden Botka László MSZP-s polgármester politikáját. (Szabó ellen Botka egyébként több pert is indított rágalmazás és egyéb okok miatt, ezek közül sok van folyamatban, de van már olyan eljárás, melynél Botkának adott igazat a bíróság.)

Szabó közben a helyi Fidesszel is összetűzött, nemrég pedig a rendőrség tartott nála házkutatást, és foglalt le papírokat az egyik üggyel kapcsolatban. A jogász egyébként korábban bejelentette, hogy egy civil szervezetet alapít és ő is megméretteti magát az őszi önkormányzati választáson, mint polgármesterjelölt.

Szóval a Mérce megküldte a kérdéseit Szabónak, majd az interjú megjelenése előtt az egész szöveget átküldték láttamozásra, ám Szabó nemcsak a saját válaszait, de a kérdéséeket is lényegesen módosította. "Az újságíró az átírt interjú közléséhez nem járult hozzá, Szabó pedig az eredeti megjelenéséhez", így végül a szöveg a B1 blogon kötött ki.

Szabó az interjúban arról beszélt, hogy Szegeden a Fideszt 2016 óta Kubatov Gábor pártigazgató vezeti, akinek helyben Maróti Gábor a segítsége. Ők ketten kézíivezérlik nemcsak a helyi jobboldalt, de a hozzájuk kapcsolódó médiát és gazdasági hátteret is - vélekedett a letiltott interjúban a jogász.

"Szombaton reggel megérkezik Kubatov Gábor, és értekezletet tart. Ott vannak a választókerületi elnökök – Szegedhez kettő tartozik –, ott van a helyi Fidesz elnöke, Bartók Csaba, ott vannak a Budapestről importált emberek, mint Kobza Miklós, Belénessy Csaba és társaik, meg persze a Maróti Gábor is, és megbeszélik, hogy a következő héten mi történjen.

Így készülnek el a nagyinterjúk a Szeviép-vezér Baranyi Sándorral, odavezénylik a Békés megyéből importált fidelitaszosokat Ujhelyi István sajtótájékoztatójára, kiküldik a budapesti cég drónját az Ujhelyi házához. Ez így működik."

Szabó szerint az, hogy a rendőrség házkutatást tartott és iratokat foglalt le cégénél, a Likvid-Kontrollnál, az is Kubatovnak köszönhető, mert gazdasági érdekeltségei vannak a pártigazgatónak az alföldi megyeszékhelyen, és egy hozzá lojális embert akar látni a legfontosabb pozícióban. (A rendőrség tltott követelés-vásárlás miatt folyik a céggel és Szabóval szemben.)

Szabó a letiltott interjúban a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről is erőseket állít, szerinte ugyanis a rendszer

"jobban szereti a mindent végrehajtó, nem kérdező katonákat, mint az önállóan gondolkodó, önállóan cselekvő, független személyiségeket."

De arra is kitért, hogy

"Ujhelyi István lányainak és volt feleségének semmi köze ahhoz, amit az apjuk vagy a volt férjük csinál. De Márki-Zay Péter feleségének és lányainak sincs semmi köze ahhoz, amit ő polgármesterként csinál."

Szabó Bálint a letiltott interjúban arról is beszélt, hogy egyre többen gondolják úgy Szegeden, hogy sokkal jobb ismét Botka Lászlóra szavazni, mintsem a Fideszre, a fentebb sorolt indokok miatt is.

Forrás: Pécsi STOP/Mérce/B1 blog