Új vagyonvédelmi céget kell keresnie a városházának, mert a régi kevesellte a pénzt

2019. április 15. 16:33 2019. ápr. 15. 16:33

Nem tudott megegyezni egymással a pécsi önkormányzat és az őrző-védő tevékenységet ellátó cég a munkáért járó díj emeléséről, ezért most új szolgáltatót kell keresni. Az is kiderült, hogy az önkormányzat a Zsolnay Örökségkezelőre hagyta innentől, hogy a Zsolnay Negyed és a Kodály Központ védelméről gondoskodjon.

Az áprilisi pécsi közgyűlés egyik előterjesztése szerint nincs minen rendben a pécsi városháza és az önkormányzat, valamint a Zsolnay Örökségkezelő alá tartozó intézmények védelmét ellátó cég között.

Az előterjesztés szerint ugyanis a szolgálatot 2011 óta ellátó CIVIL Biztonsági Zrt., Valeria Security Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. és Brill Vagyonvédelmi Kft. konzorciuma már többször jelezte, hogy emelni kellene a díjazáson (2016-ban volt is módosítás), azonban az önkormányzat ezt nem akarta annyira.

"A díjemelési kérelem el nem fogadását követően, a vállalkozó a foglalkoztatásra irányadó szabályok szerint a szerződésben szereplő vállalkozói díj értéken a feladatok ellátását nem vállalta tovább, és a szerződést 2019. február 28. napjával felmondta, ugyanakkor megjegyzendő, hogy a szolgáltatás ellátását továbbra is teljesítette. Az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett a változatlan feltételek mellett történő teljesítésről, azonban a vállalkozó jelezte, hogy a megváltozott díjtételek mellett nem áll módjában a szolgáltatást tovább biztosítani."

A pécsi városháza emiatt szólt a Zsolnay Örökségkezelőnek, hogy córesz van, valamint azt is bejelentette nekik, hogy akkor innentől lesznek szívesek maguk megszervezni a biztonsági őrködést.

Az önkormányzatnak 36 hónapra kellene megkötnie a szerződést egy új szolgáltatóval (számításaik szerint ez nettó 182,925 millió, bruttó 232,315 millió forintba kerülhet), ám mivel ez több évre húzódó kötelezettségvállalást jelent, ezért a megválasztott képviselők több mint felének kell szavaznia erről igennel.

Forrás: Pécsi STOP