Nincs kéjesebb, mikor egy egy fideszes politikus maffiapártokat emleget

2019. április 16. 16:33 2019. ápr. 16. 16:33

„Hoppál Péter: “nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak?” címmel jelent meg cikk a pécsi városvezetés propagandalapjában. Hoppál Péter már nem Notre Dame.

Hoppál Péter pécsi parlamenti képviselő, akiről jogerős ítéletben mondták ki, hogy korábban szóvivőként hazudott a Magyar Helsinki Bizottságról és akkor is, amikor arról beszélt: pécsi szocialista városvezetők 3 milliárd forinttal jutalmazták meg magukat, egy darabig „Je suis Notre Dame” felirattal sajnálkozott a párizsi tűzeset miatt.

Ám hamar visszavedlett vérbeli fideszes politikussá, és egy a Magyar Nemzetben megjelent cikket lobogtatva rontott rá az ellenzékre, ezen belül is a pécsi ellenzéknek a PécsMa hasábjain. Mint ismert, ez az az önkormányzati propagandalap, amelynek a főszerkesztőjét 2015-ben a Pécsi Járásbíróság bűnösnek találta rágalmazás vétségében.

A főszerkesztőt egy olyan cikk miatt részesítette jogerősen megrovásban a bíróság, amely Szemán Istvánról, egykori bányászról, ismert baloldali és szakszervezeti aktivistáról szólt. Lemondását tavaly májusban tüntetők követelték a város főterén.

A cikknek már a címe is sajátos: „Hoppál Péter: “nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak?”.

Miközben felteszed magadnak a kérdést, hogy a magyar közbeszédben a maffia szót amúgy melyik párttal szokták egy tagmondaton belül emlegetni, olvasd el te is, hogy mit hozott össze a Hoppál-PécsMa páros.

Forrás: pecsistop.hu