Látszik már, milyen időt hoz a nyuszi

2019. április 17. 15:26 2019. ápr. 17. 15:26

Tavaszias napokkal közelít a négynapos hétvége, melynek örülnek azok, akik nem dolgoznak, és kevésbé, akik ekkor is hajtják a mókuskereket. Azonban nem lesz felhőtlen a tapsifüleses víkend.

Az Időkép prognózisa szerint április 19-én, nagypénteken sok napsütés és kevés felhő várható, az eső a tájunkra sem jön, a szél azonban megélénkülhet. Reggel 1-7, délután 18-23 fok várható.

Szombaton a péntekihez hasonló szép késő tavaszi időjárásra számíthatunk. Az északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre eső tájakon kísérhetik majd élénk, északkeleten esetleg erős lökések. A hűvös reggel után délután 17-22 fokot mérhetünk - áll az időjárásportál előrejelzésében.

Vasárnaptól változás

A prognózis szerint április 21-én, húsvét vasárnapján már többfelé zavarhatják felhők a napsütést, de az ország nagy részén továbbra is száraz marad az idő, csupán a késő délutáni, esti órákban északon és északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen kisebb eső, zápor. A szél veszít erejéből, már sokkal kevesebb helyen valószínűek élénk széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat.

A hétfő időjárása még bizonytalan, de gomolyfelhőkre és záporokra kell készülni, ugyanakkor a nap is kisüt. A keleties irányú szél lehet élénk, néhol esetleg erős. A legmagasabb hőmérséklet többfelé elérheti a 19-21 fokot, de helyenként a 15-17 fok jelenti majd a csúcsot.

Forrás: pecsistop.hu/Időkép