A halálosan ciki hátraarcok közgyűlése jön

2019. április 18. 08:00 2019. ápr. 18. 08:00

Csütörtökön ülésezik a pécsi közgyűlés. A fideszes városvezetés, ha elfogadják az előterjesztéseket, bezsebel egy nagy adag presztízspofont: alig valósul meg valami a régészeti múzeum átépítéséből, szó szerint romokban a Misina Tető fejlesztése, lőttek a keleti városrészi ovi korszerűsítésének és fuccs a Puskin téri kolesz megmentésének is.
Ha van olyan ülése a pécsi közgyűlésnek, amit a jobboldali városvezetés szívesen elfelejtene még mielőtt megtörtént volna, akkor a mostani lesz az.

Arról már írtunk, hogy az alighanem jócskán alulbecsült régészeti múzeumi munkákból alig lesz valami: az eredeti költségek kábé kétharmadából a tervezett, amúgy látványos elemek mintegy harmada épül meg, nyilván éppen a komoly attrakciók maradnak el.

Ám nem ez lesz az egyetlen hátraarc a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Szó szerint romokban a Misina Tető fejlesztése: az épület statikailag alkalmatlan az eredetileg kiszemelt célokra, a vállalkozási szerződést fel kell mondani, erről is szavaznak a képviselők. Egyelőre nem sokkal többet ért el a város, minthogy megvette a stratégiailag elképesztően fontos ingatlant a tévétorony mellett. Csak az engedélyezési terv, az őrzés és az új közbeszerzés 20 milliót vesz ki a pécsi adófizetők zsebéből.

Családsegítő központtá fejlesztve mentette volna meg a város a Puskin téri elhagyott kollégiumot, amit évek óta szerepeltet az önkormányzat az eladósorba került ingatlanok között, de azon kívül, hogy jól mutatott a lehetséges bevételek sorában semmi nem történt körülötte, a kutyának sem kellett. Na, családsegítő központ sem lesz belőle, pusztulhat tovább, a szociális szakemberek az Anikó utcába költöznek helyette, mert az olcsóbb. Legalábbis ez szerepel az előterjesztések között.

A legfájóbb hátraarc viszont talán a keleti városrészi óvoda energetikai korszerűsítése, amiből semmi sem valósul meg, rondán benézhették a tervezést, esély sincs rá, hogy az uniós források felhasználásához előírt energiamegtakarítást elérjék, a már felvett összeget vissza kell fizetni. A fideszes többségű közgyűlésnek ma ezt a fájó döntést is meg kell hoznia.

Még jó, hogy nem választási év az idei. Vagyis mégsem jó.

Forrás: pecsistop.hu