Hoppál Péter: Kunszt Márta mondjon le

2019. április 18. 12:17 2019. ápr. 18. 12:17

Folytatódik az adok-kapok Hoppál Péter és a pécsi DK között: a maffiapártozó, korábban jó hírnév megsértéséért bocsánatkérésre kötelezett volt kulturális államtitkár szerint le kellene mondania az ellenzéki párt helyi vezetőjének. A nyilatkozatháborúba, amolyan szellemi kompaszként Fodor Ibolya is beszállt.

Az ügy előzménye egy Magyar Nemzet-cikk, mely arról számol be, a DK pécsi tagjai politikai szövetségeseikről és saját párttársaikról is minősíthetetlen módon nyilvánultak meg. Erről Hoppál Péter a pécsi önkormányzati propagandagyárban is mesélt egy interjúban, felvetve azt a kérdést, hogy "nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak?". (:D:D:D:D:D:D:D - szerk.)

A pécsi DK szerda este közleményben reagált Hoppál mondandójára. Mint írták,

  • "Fideszes képviselőként bűnözésből származó pénzekről és maffiapártokról beszél pont ön,
  • akinek párttársai közel egymilliárd forinttal drágábban szerezték be a Holland Volvo buszokat, amely ügyben szerencsére már nyomoznak is utánuk,
  • akinek párttársai 118 munkavállalót szerveztek ki a Zsolnay gyárból több százmillió forint kárt okozva nekik és egzisztenciális válságba sodorva 118 pécsi polgárt,
  • akinek párttársai az Elios-tól rendelték meg a közvilágítás korszerűsítését,
  • akinek párttársai a többszörösen elítélt Fodor Ibolyából képviselőt csináltak,
  • akiknek párttársai csődhelyzetbe juttatták Pécs városát!"
  • Itt azonban nem szakadt vége az ütésváltásnak. Hoppál Péter a csütörtöki pécsi közgyűlésen, napirend előtti felszólalásban Kunszt Márta, a pécsi DK elnökének mandátumáról való lemondását követelte.

    Hoppál Péter a DK-ra utalva azt mondta: szintén példátlan egy ellenzéki párt gyűlésén arról beszélni, hogy bűnözői pénzekből kapott támogatással kerülnek be a közgyűlésbe.

    "Az elmúlt öt évben úgy ültek itt képviselők, hogy tudták azt, hogy pirosozásból szerzett pénzből négymillió forintot a kampányra felhasználva jutottak listás képviselői mandátumokhoz?" - tette fel a kérdést a Fideszes politikus.

    Az országgyűlési képviselő egyúttal arra is választ várt, hogy mindezt megfelelőnek és rendjén valónak tartja-e a pécsi ellenzék.

    Hoppál Péterffy Attilába, az öt ellenzéki párt által támogatott pécsi polgármesterjelöltbe is bele talált rúgni szerinte neki is "el kell döntenie, hogy ezt a támogatást jó szívvel veszi-e".

    A Fidesz arra vár választ, hogy lehet-e bűnözői pénzekből politizálni Pécsen, illetve, lehet-e olyan politikai szövetséget létrehozni, amely erre épül. Mivel Kunszt Márta nem kért bocsánatot, az egyetlen megoldás, ha DK önkormányzati képviselői visszaadják a pécsieknek a mandátumot - hangsúlyozta.

    Kóbor József: a Fidesz pánikol

    Kóbor József, az LMP közgyűlési képviselője, akit a Magyar Nemzet hétfői cikke szerint szintén becsmérlő jelzőkkel illettek a DK-sok, kifejtette: a politikai pártoknak nem kell szeretniük egymást, hanem együttműködni kell tudniuk, és emiatt a Fidesz pánikol. A pécsiek tudják, hogy a Fidesz leszerepelt, és ennek meglesz a következménye - fűzte hozzá.

    Fodor Ibolya erőst megbántódott, ezért burkoltan bűnözőzött

    Szemmel láthatóan nehezen viselte Fodor Ibolya, hogy a Demokratikus Koalíció őt is megemlítette közleményében, ha már a Fideszről és a bűnözésről van szó. A nyílt levélben ugyanis egyebek mellett azt olvassák a kormánypárt fejére, hogy az egyik kertvárosi körzetben azt a Fodor Ibolyát indították a párt színeiben a képviselői székért, akit korábban sikkasztásban való bűnrészességért jogerősen elítéltek. Azóta is komoly érdeklődést mutatna irányába a bíróság, hiszen az egy ideje már független önkormányzati képviselőről még 2015. novemberében derült ki, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt eljárás indult ellene egy cége miatt. Ámde Fodor Ibolyát, bár az élet más területén igen aktív, hiába várták a bíróságon, betegségére hivatkozva onnan számos alkalommal kimentette magát, az ügy 2,5 éve parkol.

    Mindezek ellenére olyan erkölcsi magasságból fordult rá Kunszt Mártára és a DK-ra, hogy egy Messerschmitt pilótáját is megsüvegelték volna érte.

    Mutatunk néhány tételmondatot (a szövegeket, ahol erre rászorultak, utólag központoztuk):

    „Nem szeretnék arra a szintre süllyedni, hogy felsoroljam az ön pártja tagjainak bűneit”

    „Szemkilövetés”

    „Rablóprivatizáció”

    „ha belegondolok abba, hogy ki ülne a DK sorai közt, ha egyszer végre megtörténne az elszámoltatás... hát kérem, véleményem szerint üresek lennének a sorok a frakcióban, ellenben újabb intézményt kellene nyitni Komlón...”

    Így vélekedik tehát Fodor Ibolya, akit egyszer már jogerősen elítéltek, és két és fél éve csúszik az éppen aktuális büntetőügye.

    Forrás: pecsistop.hu