Kővári János vezetheti a Zöld Főváros pályázatának munkacsoportját

2019. április 18. 14:49 2019. ápr. 18. 14:49

Vitát követően, de arról szavazott a pécsi közgyűlés, hogy elindul a város a 2022-es Európa Zöld Fővárosa címért. A célért dolgozó munkacsoport vezetője Kővári János lesz, az ÖPE polgármesterjelöltje.

Az április pécsi közgyűlésnek nem sok pozitívum jutott, rengeteg olyan előterjesztést kell megtárgyalniuk, amelyek arról szólnak, hogy át kell tervezni a projekteket, mert nem lesz rájuk elegendő pénz.

Az egyik előterjesztés az Európa Zöld Fővárosa 2022 címre kiírt pályázaton való részvételről szól (Pécs pár éve már elindult a versengésen, de akkor hamar kiesett a város a meccsből), ennek érdekében egy munkacsoportot alakítanának ki, melynek élére Kővári János ÖPE-polgármesterjelöltet jelölné Páva Zsolt polgármester.

A szabadpecs.hu tudósítása szerint a csütörtöki közgyűlésen az erről szóló előterjesztést vita kísérte, ugyanis míg Kővári János támogatta az ötletet, Kóbor József LMP-s képviselő nem volt annyira feldobva. Szerinte ugyanis hiteltelen egy ilyen pályázaton elindulni, ha közben Pécs mellett uránbányát és atomtemetőt terveznek. Azt is furcsának találta, hogy Kőváriék pár hete még az uránbánya ellen akartak helyi népszavazást kezdeményezni (amit a választási bizottság elutasított, de fellebbeznek ellene Kőváriék), most meg egy ilyen munkacsoportot vezetne. Kóbor József ezért szavazást kért a munkacsoport vezetőjének személyéről.

Kővári és Páva nagy egyetértésben próbálták Kóbort szekálni, Kővári szerint az LMP csak akadékoskodik és vádaskodik. Kóbor erre úgy válaszolt, hogy Kővári csak ne oktassa ki őt, hogy miről beszéljen, majd felmlegette, hogy Hoppál Péter országgyűlési képviselő például nem hozza szóba a pécsieket érintő zöld ügyeket a Parlamentben. A képviselő szerint amúgy Páva Zsolt és Kővári János összejátszanak.

A szókarate után végül szavazott a közgyűlés a munkacsoport vezetőjének személyéről, Kővári János lett a nyertes.

Forrás: Pécsi STOP/szabadpecs.hu