Igen kedvező előjellel alakul a baranyai roma szervezet

2019. április 19. 10:31 2019. ápr. 19. 10:31

Az a siklósnagyfalui polgármester látja vendégül a FIROSZ (Fiatal Romák Országos Szövetsége) baranyai választási szövetségének alakuló ülését, akit éppen költségvetési csalással vádolnak.

Láttunk már rossz csillagzat alatt született politikai formációkat, de ahogy a baranyai FIROSZ éppen kibújni készül a húsvéti tojásból, az nem mindennapi.

Ha amúgy nem tudtad volna, a Fiatal Romák Országos Szövetsége egy létező szervezet, Tiszaburán székel, a vezetője Farkas László.

A szervezet sorra tartja megyei alakuló gyűléseit, céljairól honlapjukon lehet többet megtudni (firosz.hu). Derék ügyeket tűztek ki célul: a cigányság hiteles nevelését, roma fiatalok képzését, olyan vezetőket ajánlani a romáknak, akik értik és használni is tudják a közigazgatás nyelvezetét.

Jól hangzik a baranyai választási szövetség alakuló ülésének programja is a mai magyarországi cigány közélet értékelésével, az elhangzottak megvitatásával és a lehetséges jövőkép megbeszélésével.

Eddig minden rendben is lenne. A kérdés csak az, hogy a baranyai szervezet megalakulásakor, ami április 20-án esedékes, miért éppen Siklósnagyfalu polgármestere látja vendégül a leendő szervezetet.

Az a polgármester, akit éppen költségvetési csalással vádolnak. A vádirat szerint ugyanis olyan céggel állapodott meg az elöljáró az alsó tagozatos iskola újraindítására, amely ekkor még nem is létezett, majd valótlan tartalmú számlákat nyújtott be a szaktárcához pályázati támogatás igényléséhez. Szintén több milliós jogosulatlan támogatást vett fel a baranyai kormányhivatal munkaügyi központjától, de ő maga is 5 milliót vett fel az önkormányzattól, cserébe a már említett cég valótlan tartalmú számláit helyezte el a település könyvelésében.

Ezek után őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy Kosztics József a házigazdáén kívül más szerepet is vállal-e a hamarosan megalakuló baranyai FIROSZ-ban.

Forrás: pecsistop.hu