Siklósi gimi: visszavonta a pályázatát a jelölt, akinél plágiumot emlegettek

2019. április 26. 13:11 2019. ápr. 26. 13:11

Visszavonta a siklósi gimnázium igazgatói posztjára leadott pályázatát Pataki Gaberiella fideszes képviselő, az egyik helyi általános iskola igazgatónője, akinek lapértesülés szerint a pályámunkája és egy debreceni iskola pedagógiai programja több ponton is egyezést mutatott. De állítása szerint nem emiatt lépett vissza az indulástól.

Visszavonta a siklósi Táncsics gimnázium igazgatói posztjára benyújtott pályázatát Pataki Gabriella, aki civilben az egyik helyi általános iskola igazgatója, nem mellesleg pedig fideszes önkormányzati képviselő.

A Siklósi Hírek a napokban számolt be arról, hogy Pataki pályázatának azon része, mely a szakmai programot, célkitűzéseket és feladatokat fogalmaz meg, az több ponton is azonosságot mutat a Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola pedagógiai programjával.

A lap szerint "a pályázat felhasznált forrásai között nem szerepel az a 2018-as pedagógiai program, melynek egészében vagy kevés módosítással átemelt szövegrészei – gondolatai és felsorolásai – legalább fél tucat helyen érintenek kulturális hátteret, társadalmi környezetet, alapelveket, célokat majd tanulóközösséget és demokratikus kapcsolatrendszert."

Pataki a lapnak akkor annyit mondott, politikai lejáratókampány indult ellene, de a pályázatával minden rendben van.

(Pataki pályázatát itt, a debreceni általános iskola programját pedig itt lehet elolvasni.)

A Siklósi Hírek újabb cikke szerint Pataki Gabriella a csütörtöki közgyűlésen arról beszélt, hogy "a közösségi oldalakon felvetett plágium vádja nem igaz, amiatt megtette a megfelelő jogi lépéseket."

Viszont a pályázatát visszavonta, ám nem a plágiumgyanú miatt, hanem mert az egyetértési joggal bíró német nemzetiségi önkormányzat nem támogatta a pályázatát.

A gimnáziumban legyen végre béke, mert én – másokkal ellentétben – a béke híve vagyok, ezért visszavonom a pályázatomat

- nyilatkozta a képviselő és hozzátette, döntésében semmilyen külső hatás nem befolyásolta.
Forrás: Pécsi STOP/Siklósi Hírek