Hát ez jó Wolt!

2019. április 27. 10:39 2019. ápr. 27. 10:39

Jó környezetvédőként nem hagyhattuk ki, hogy kipróbáljuk a Pécsett frissen debütált kerékpáros ételfutárt, a Woltot, most veletek is megosztjuk a tapasztalatainkat.

„Gorcsev Iván sietett Nizza felé. Hiszen hajnalra Marseille-ban akart lenni, ami gyalog nem nagy út, de Gorcsev sajnos autóval közlekedett...”

Rejtő Jenő örök mondatai legalább ennyire igazak Pécs belvárosára: aki itt autóval akar ételt házhoz szállítani, annak annyira sincs könnyű dolga, mint a fenti regényhősnek, akkor sem, ha jobban vezet nála.

Aki pedig kicsit is ad a környezet és a klíma védelmére, az a belvárosban vagy elsétál ebédelni, vagy, ha ad magára is, legalább kerékpáros futárral rendel, főleg most, hogy már ilyen is van.

A Woltot már egy héttel ezelőtt ki akartuk próbálni, de aztán sok minden közbejött, köztük a húsvét és az azt övező sonkamérgezés is, de a hét végére csak összejött, lássuk a tapasztalatokat.

Az első lépés az applikáció telepítése, ez nem nagy kunszt, Facebook-profillal a regisztráció is pikk-pakk megvan. A választékban sem vész el az ember órákra – mivel frissen indult futárszolgálatról van szó, még erősen bővülőben van az ügyfélkör, de meglátásunk szerint már most hozzá lehet jutni gyakorlatilag mindenféle ételhez.

Fizetni bankkártyával lehet, ezt regisztrálni kell. Ha a regelés nem sikerül, akkor annak egyetlen oka lehet: a kártya nem kompatibilis a Wolt rendszerével. Ennek okán kipróbáltuk a futárok ügyfélszolgálatát is, ami chat alapú, és nagyon kedves fiatalok igyekeznek rajta megoldani a problémánkat, ha elakadtunk valahol.

Beszélgettünk az egyik futárral is. Mint kiderült, vidéken él és kimondottan azért depózta le a bringáját Pécsett a nagyszüleinél, hogy ráérő idejében futárkodhasson vele, lelkesedése alapján nem bánta meg.

A honlapon vagy az applikáción belül van egy térkép is a futárok akciórádiuszáról. Meglehetősen nagy részét lefedik Pécsnek, így ha lelkes klímaőr vagy, akár Diósig vagy Kertvárosig eltekernek az ebédeddel – vagy vacsoráddal. A bringások nyilván a belvárosban brillíroznak, itt meglátásunk szerint nehéz őket kenterbe verni, de ezt a gondolatot már megosztottuk fentebb, Gorcsev Iván kapcsán.

Röviden: környezetkímélő és gyors is a Wolt, amit egyszerű, átlátható applikációval, tempós és igen udvarias ügyfélszolgálattal támogattak meg. Nekünk bejött.

Forrás: pecsistop.hu