Felhősen, szelesen toppan be a május

2019. április 28. 15:28 2019. ápr. 28. 15:28

Április utolsó és május első napjai közel sem lesznek olyan nyarat idézők, mint a pénteki hidegfront előtti időszak: szelesen, felhőkkel, esővel váltják egymást a hónapok, ha 20 fok lesz, annak már örülni kell.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős vagy borul lesz az ég, kora délutántól azonban előbb keleten, majd a középső országrészben csökken a felhőzet, és némi napsütésre is van esély. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, a főváros környezetében időnként megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik, másutt legfeljebb élénk széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés elsősorban az északi határszélen lehet. Többfelé lesz eső, zápor, néhol esetleg zivatar. Nagyobb területen és mennyiségben a keleti megyékben eshet. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Szerdán eleinte többnyire erősen, majd változóan felhős idő várható. Főként az ország keleti felén valószínű eső, zápor, de délutántól ott is egyre kevesebb helyen lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön a meteorológusok szerint változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Elszórtan lehet zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken eleinte közepesen, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Forrás: pecsistop.hu/met.hu