Várandós nőt mentett ki a szomszéd a pécsi tűzből

2019. április 29. 15:26 2019. ápr. 29. 15:26

Vasárnap reggel gyulladt ki gy lakás Pécs-Vasason, egy várandós nőt az egyik szomszéd mentett ki a kigyulladt épületből.

Az RTL Klub Híradója szerint vasárnap reggel gyulladt ki egy társasházi lakás Pécs-Vasason. A szomszédok egy nagy robbanásra figyeltek fel, mikor kimentek az utcára, akkor látták a bajt, ami ellen kerti slaggal próbáltak védekezni.

A tűz elől az ott élő egyik nő ki tudott menekülni, ám várandós lánya bennmaradt.

Őérte az egyik szomszéd ment be a füsttel teli lakásba, és onnan vitte ki a nőt. A férfi eztán visszakúszott a lakásba, mert tudta, hogy vannak bent gázpalackok is, amiket ugyancsak kimentett a lángok elől.

A tűzben senki nem sérült meg (egy kutya és egy macska azonban elpusztultak), de a lakás lakhatatlanná vált. A Híradónak a szomszédok azt mondták, hogy a tévé robbanhatott fel. A tűzben a mosógép is megolvadt, a hűtű pedig kiégett.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint "a tűzoltók végül két sugárral megfékezték a tüzet, ami így csak az érintett lakást érte, nem terjedt tovább. Ezt követően kiszellőztettek. A helyszínen személyi sérülés nem történt, a tűzzel érintett lakás kivételével a lakók visszatérhettek otthonaikba. A kiégett lakás tulajdonosa rokonokhoz költözött." A tűzeset kialakulásának okait a katasztrófavédelem vizsgálja

Decemberben innen nem messze, ugyancsak Vasason több sorházi lakás is kigyulladt, az RTL Klub Híradója úgy értesült, akkor egy túlhevült kályha okozhatta a tüzet. Abban a tűzesetben hat családnak veszett oda mindene, az érdekükben a Vasasért Egyesület indított gyűjtést.

Forrás: Pécsi STOP/RTL Klub Híradó/BMKI