A lakásszegénység hat bugyra

2019. május 2. 13:30 2019. máj. 2. 13:30

A pokol hét tornáca helyett ezt járja körül A Város Mindenkié pécsi csoportja (AVMP), akik Itt élünk, így élünk címmel indítanak beszélgetéssorozatot a városban. Az első témája az utcai hajléktalanság és az ellátó intézmények, az esemény pénteken ötkor kezdődik a Trafikban.

A program Facebook-eseményéből kiderült: az Itt élünk, így élünk egy 6 eseményből álló beszélgetéssorozat lesz, amely az Emberség Erejével Alapítvány Erősödő Civil Közösségek projektjének támogatásával valósul meg. A sorozat a lakásszegénység 6 szintjét járja körül az AVMP, kezdve az utcai hajléktalanságtól, a magánbérlakásokban összeköltöző diákokon át a CSOK-os építésekig.

Az első beszélgetés témája az utcai hajléktalanság és az ellátó intézmények lesznek. A beszélgetésen Balog Gyula (A Város Mindenkié), Gurály Zoltán (Menhely Alapítvány, Február Harmadika munkacsoport, Budapest) és Hajdu Krisztián, a pécsi TÁMASZ Alapítvány szakmai vezetője vesz részt. A moderátor Aradi Fanni, az AVM Pécs aktivistája lesz.

„A beszélgetéssorozat célja, hogy pécsi, a helyi viszonyokat jól ismerő szakemberek, más városokból érkezők és az adott problémában érintettek együtt vitassák meg, hogy milyen a jelenlegi helyzet, mi változott a korábbiakhoz képest, és milyen lehetőségek vannak a megoldásra. Célunk az is, hogy a lakásszegénység kevésbé ismert, vagy félreértett területeit bemutassuk a városlakóknak”

- írja az AVMP Facebook-oldalán.

A sorozat első beszélgetése május 3-án, pénteken ötkor lesz a Trafikban.

Forrás: pecsistop.hu