Hosszabbítottak Hoppál Péternek, novemberig miniszteri biztos marad

2019. május 4. 17:41 2019. máj. 4. 17:41

A kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatokat fogja ellátni.

A legfrissebb, 28. Hivatalos Értesítőben jelent meg Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterének az az utasítása, mely szerint Hoppál Péter volt kulturális államtitkár ismét miniszteri biztos lesz. Ismét a "kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatok" ellátása lesz a munkája.

A kinevezés május 1. és október 31. között érvényes, Hoppál Péternek pedig a következőkkel kell foglalkoznia:

  • részt vesz a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 100. § (3) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazásnak megfelelő szabályozás előkészítésében,
  • összehangolja a kulturális alapellátás kiterjesztésének szempontjait,
  • előkészíti a kulturális alapellátás statisztikai mutatóihoz tartozó adatok gyűjtésének, informatikai kezelésének és értékelésének rendszerét és a szükséges informatikai fejlesztés tartalmát,
  • az első három pont szerinti feladatkörökkel összefüggésben ellátja az emberi erőforrások minisztere (a továbbiakban: miniszter) által meghatározott eseti, egyedi feladatokat.
  • Hoppál Péter a miniszteri biztosságért helyettes államtitkári fizetésre jogosult az utasítás értelmében. A volt kulturális államtitkár egyébként már volt miniszteri biztos 2018. november 1. és idén április 30. között, a feladata akkor is ugyanez volt.

    Forrás: Pécsi STOP