35 milliárdos vagyonnal az egyik leggazdagabb magyar Tiborcz István

2019. május 9. 10:45 2019. máj. 9. 10:45

Tiborcz István is bekerült a legtehetsőebb honfitársaink közé az "A 100 leggazdagabb" című kiadvány szerint. Orbán Viktor vejének vagyonát, aki a nyáron tölti majd a harminchármat, 35 milliárdra taksálják.

A kiadványt szemléző HVG szerint Tiborcz István ingatlanfejlesztéseinek köszönhetően a lista 32. helyére került. Az első helyen Csányi Sándor, a másodikon Mészáros Lőrinc, a harmadikon Gattyán György neve olvasható.

Tiborcz István korábbi érdekeltsége, az Elios Pécsett ügyezte a közvilágítás korszerűsítését, melyre milliárdos hitelt vett fel a pécsi önkormányzat. Az Elios közvilágítás-korszerűsítését elvileg az EU állta volna, de a számlákat végül nem küldték el Brüsszelbe. A hivatalos, kormányzati indok szerint azért, mert túlvállalás történt, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője viszont korábban azt állította, azért, mert kormány nem szeretné bizonyítani az Uniónak, hogy jogszerű volt a projekt, inkább lemondunk a támogatásról.

Tiborcz az "A 100 leggazdagabb" összesítése szerint felkerült a befolyás-barométer listára is, mely szerint ő jelenleg az ország 22. legbefolyásosabb embere. Az első természetesen az após, Orbán Viktor.

Forrás: pecsistop.hu/HVG