Újabb elektromosautó-töltőpont létesülhet Pécsett

2019. május 10. 09:30 2019. máj. 10. 09:30

Országos elektromosautó-töltő hálózatot épít ki az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és az E.On Hungária. A töltőoszlopokat 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában helyezik el, a szórásból Pécs sem marad ki.

A fejlesztés eredményeként 75 városban 360 új elektromosautó-töltőpont létesül, ezzel egyharmadával emelkedik a Magyarországon rendelkezésre álló töltőhelyek száma - ismertette Tóth Béla, az E.On igazgatósági tagja. Elmondta, Magyarországon 2018-ban 1284 elektromos autót helyeztek forgalomba, ez önmagában annyi, mint Csehországban és Lengyelországban együttvéve.

A hálózatba a tervek szerint Szolnokot, Debrecent, Pécset, Székesfehérvárt, Veszprémet, Győrt és Sopront is bekapcsolják, ez a nyár közepéig további tíz töltőoszlopot jelent.

A baranyai megyeszékhelyen már több töltőállomás üzemel, a Villanyautósok.hu térképe szerint a Centrum Parkoló mellett számos helyen "tankolhatnak" az elektromos autósok.

Az E.On közlése szerint az Aldi áruházaknál kialakított töltőoszlopoknál ingyenesen lehet tölteni az elektromos járműveket. Az energiavállalat tervei szerint 2019 végéig kidolgozza azt a rendszert, amely a közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja.vA két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére tíz évre szól és további öt évvel meghosszabbítható.

Forrás: pecsistop.hu/MTI