Tilos látogatni a Mecseki Parkerdőt a szél és az eső miatt

2019. május 15. 14:39 2019. máj. 15. 14:39

Azonnali hatállyal látogatási tilalmat rendelt el a Biokom a Mecseki Parkerdőt illetően, mivel az elmúlt napok időjárása nem múlt el nyomtalanul, és balesetveszélyessé vált a terület.

Az elmúlt napok esőzései és a nagy sebességű szél Pécs belterületén és a városi parkerdő területén több tucat fát döntött ki, valamint számtalan esetben tört le kisebb-nagyobb ágakat a fákról, ezzel együtt – főként a folyamatos, tervszerű faápolási munkáknak köszönhetően - személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

A Mecseki Parkerdő területén nagyobb méretű fák is kidőltek, ezzel egyes erdei útszakaszok életveszélyesség váltak. A BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai az életveszély, valamint a károk helyreállítását azonnal megkezdték, mely munkálatok folyamatosan – a zord időjárási körülmények ellenére is – zajlanak.

A kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhetően kialakult helyzetre való tekintettel a városüzemeltetési társaság azonnali hatállyal elrendeli a városi parkerdő látogatási tilalmát, mely visszavonásig érvényes.

Forrás: pecsistop.hu