Az EP-választás elé még befér az Emberség Erejével vs. Páva-Hoppál per következő köre

2019. május 19. 17:24 2019. máj. 19. 17:24

Május 22-én újra előveszi a bíróság az Emberség Erejével Alapítvány által Páva Zsolt, Hoppál Péter és a pécsi önkormányzat ellen indított pert, hacsak nem jön közbe semmi, ekkor zajlik majd a másodfokú eljárás első tárgyalása.

Az Emberség Erejével Alapítvány azután indította a pert Páva Zsolt pécsi polgármester, a pécsi önkormányzat és Hoppál Péter ellen, mert miután 2017 végén kiderült, hogy a szervezet oszthatja szét a régióban a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalmak Alapítvány 130 millió forintos keretét, szinte közellenséget kreáltak belőlük, a közgyűlésben és sajtótájékoztatón is ekézték az alapítványt.

Az első fokú ítéletre 2018 júliusáig kellett várni. Itt a szekszárdi Törvényszék nem az Emberség Erejével Alapítvány javára döntött, ezért a szervezet másodfokra vitte az ügyet, valamint elfogultsági kifogást is benyújtottak.

A másodfokú tárgyalás első tárgyalása 2019. április 10-én délelőtt volt a Pécsi Ítélőtáblán. Az Emberség Erejével Alapítvány részletezte a benyújtott keresetet, melynek okán május 22-re halasztották a tárgyalást.

Forrás: pecsistop.hu