Politikai nyüzsgés a pécsi vásárban

2019. május 19. 13:05 2019. máj. 19. 13:05

A monszun vége és a közelgő EP-választások minden politikai erőt kicsaltak a pécsi vásártérre, egymást érték az információs pultok és a sajtótájékoztatók, de ott volt Pécs egyetlen hivatalos polgármesterjelöltje is.

Elképesztő tömeg volt vasárnap délelőtt a pécsi vásártéren, sokan voltak a remek időnek. Mivel éppen egy hét múlva esedékesek az Európai parlamenti választások, a politikai erők is kitettek magukért. Itt volt információs pultjával a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom is - csak remélni tudjuk, hogy nem felejtettünk ki senkit.

A Momentum plakátautójával, Fekete-Győr Andrással és Szél Bernadettel jeleskedett Pécsett, akik együtt tartottak sajtótájékoztatót Körömi Attilával, aki igen fontos és kényes helyi ügyekről beszélt. Hogy pontosan miről, megnézheted itt, az élő videónkban részletesen is.

Az LMP tagjai közül a párt pécsi illetőségű társelnöke, Keresztes László Lóránt arról beszélt: Európa 20 legszegényebb térségének egyikében vagyunk. Szólt az Európai Unió zöld- és fejlesztési politikájáról, Pécs fenntartható fejlődésének megteremtése. A kérdés Keresztes szerint nem az, hogy Pécs elnyeri-e a Zöld Főváros címet, hanem hogy ezen az úton el tud-e indulni. Ebben a kérdésben az atomtemető és az uránbánya is gátló tényező.

Kóbor József az erdők elégetéséről beszélt, amiből később energia lesz. Pécsett elfogadták azt a füstadót, ami ennek további fejlesztését célozza. Nem hagyta szó nélkül a sétatéri fák tervezett kivágását sem.

Hohn Krisztina, az Új Kezdet elnöke szerint baj az, hogy Pécs vezetésének már a környező kis településekével sincs szoros viszonya. Furcsának találja, hogy 10-12 kilométerre fekvő településeknél is ez a helyzet.

A várástéren volt vasárnap Péterffy Attila is, Pécs független polgármesterjelöltje, aki a mai napig az egyetlen hivatalosan ezen a téren, amint arra Nemes Balázs, a Momentum politikusa is rávilágított. Közös videójukat ezen a linken találod.

Forrás: Pécsi STOP