A Horvát Színháztól kiebrudalt cég dolgozhat az Ifjúsági Ház felújításán

2019. május 20. 15:33 2019. máj. 20. 15:33

Az a cég nyerte el konzorciumban a pécsi Ifjúsági Ház fejlesztésére kiírt közbeszerzést, amely anno a Horvát Színház megújítását is elkezdte, de aztán felbontották vele a szerződést. A cég az állatkert megújításában is részt, ott jó egy évet csúszott a beruházás.

A májusi pécsi közgyűlés egyik előterjesztése szerint a pénzügyi és gazdasági bizottság zárt ülésen arról határozott még április közepén, hogy a "”TOP-6.3.2-15-PC1-2016-00007 – Ifjúsági ház és Centrum parkoló fejlesztése című projekt keretén belül az Ifjúsági ház kivitelezése" közbeszerzési részt lezárja.

A kivitelezésre négy ajánlat érkezett be, végül az Sp04- Baház Konzorcium lett a nyertes.

A konzorciumban két cég, az S és P 2004 Kft., valamint a Baranyai-Házépítő Építőipari és Szolgáltató található meg, mindkettő cég a pellérdi Ipar utca 3. szám alá van bejelentve.

A hasonlatosság itt nem áll meg, mivelhogy mindkét cégben tag Sánta József és Kovács József Mihályné (aki az egyikben ezen a néven, a másik cégben Kovács Józsefné néven található meg; születési ideje és címe azonban ugyanaz). Mindketten ügyvezetői is a cégeknek, vagyis a két konzorciumi partner mögött ugyanazon személyek állnak.

Az S és P 2004 Kft. korábban több nagyobb pécsi közbeszerzésnél is feltűnt. Mint ismert, anno 2014-ben ez a cég nyerte ela Pécsi Horvát Színház fel- és megújításának tenderét, ám a sorozatos kivitelezői csúszások után a pécsi önkormányzat 2015 januárja végén azonnali hatállyal bontott szerződést a céggel. A Horvát Színház így végül négy évvel az alapkőletétel után lett készen, noha eredetileg fél évre tervezték a beruházás idejét.

Ugyanez a cég dolgozott a pécsi állatkert megújításán is, a B Build and Trade Kft-vel együtt (utóbbi cég vezetője és Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő ismerik egymást). Ennél a beruházásnál bő egy évnyi csúszás jött össze, miközben az eredetileg 1,38 milliárdra tervezett beruházás 1,8 milliárdra nőtt meg.

Forrás: Pécsi STOP