Építőkockák voltak a szervezetében - nyomoz a rendőrség egy szekszárdi ápolt halála miatt

2019. május 21. 11:35 2019. máj. 21. 11:35

Nyomozást indított azután a rendőrség, hogy egy szekszárdi szociális otthonbanélő értelmi fogyatékos férfi még januárban meghalt, és a boncoláskor építőkockákat találtak a nyelőcsövében és a gyomrában.

Az RTL Klub Híradója szerint egy 27 éves, értelmi fogyatékossága miatt állandó gondozásra szoruló, egy szekszárdi szociális otthonban élő férfi január közepén kezdett nehéz légzésre panaszkodni. Miután állapota napokig nem javult, a férfit a szekszárdi kórházba szállították át, ahol tüdőgyulladás gyanújával ápolták, de pár nappal később váratlanul meghalt.

Boncolásakor a nyelőcsövében egy, míg a gyomrában három darab, egyenként három centis élhosszúságú építőkockát találtak - értesült az RTL Klub.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított nyomozást. Arra is keresik a választ, hogy a férfi halálát okozhatták-e a lenyelt fakockák.

Az RTL Klub Híradója kereste az értelmi fogyatékkal élők gondozását folytató szociális otthon vezetőségét, valamint a fenntartót is, de egyik helyről sem akartak nekik nyilatkozni, és bár írásbeli választ ígértek, a híradós anyag adásba kerüléséig nem érkezett meg az RTL Klubhoz a válasz.

Forrás: Pécsi STOP/RTL Klub