Súlyosításért fellebbez a pécsi egyetemi vesztegetési ügyben a megyei főügyészség

2019. május 21. 12:06 2019. máj. 21. 12:06

Nem elégedett a Baranya Megyei Főügyészség a pécsi egyetemi vesztegetési ügyben a múlt héten meghozott elsőfokú ítéletekkel, ezért fellebbeztek. Az ügyészség súlyosítaná a büntetési tételeket, illetve eltérően minősítene egyes bűncselekményeket.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a főügyészség fellebbezést jelentett be a pécsi egyetemi vesztegetési ügyben május 17-én Győrben meghozott elsőfokú ítéletek miatt.

A főügyészség a kiszabott büntetések súlyosítása, a bűncselekmények eltérő minősítésének megállapítása, illetve a felmentő rendelkezések miatt akarják a fellebbezést.

A vádirat szerint "a pécsi egyetem volt gazdasági főigazgatója és társai az egyetem beszállítóitól jogtalan előnyt fogadtak el, és ennek fejében őket más beszállítókkal szemben előnyben részesítették. Ezen túlmenően a vádlottak vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével a Pécsi Tudományegyetemnek közel 100 millió forint kárt okoztak.

A Baranya Megyei Főügyészség által bejelentett fellebbezés a 27 vádlottból 24 vádlottat érint, míg 3 vádlott vonatkozásában az ítéletet tudomásul vette"

- olvasható a közleményben.

A szövevényes, többször meg-megálló, legalább 9 éve húzódó ügyről itt írtunk bővebben:

Évek múltak mint a percek: ma hirdetnek ítéletet a pécsi egyetemi vesztegetés ügyében

Kilenc éve indult a nyomozás, hét éve került bírósági szakba az Imhof-per, vagy pécsi egyetemi vesztegetési perként elhíresült büntetőügy. Folyik az elsőfokú ítélethirdetés a Győri Törvényszéken, kőkeményen röpködnek a börtönbüntetések, a volt főigazgató annyit kapott, mint egy kezdő baltás gyilkos.

Forrás: Pécsi STOP/Baranya Megyei Főügyészség