Fidesz-plakátok: „aljas, sunyi diktatúra van”

2019. május 21. 12:37 2019. máj. 21. 12:37

Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke és Nyőgéri Lajos, a városi pártszervezet alelnöke tartott sajtótájékoztatót Pécs főterén azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz kapott megjelenési lehetőséget pécsi villanyoszlopokon, az ellenzék meg nem. Mint mondták: volt olyan polgármestere Pécsnek, akinek az idejében ilyen fel sem merülhetett.

Pécsett ismét szintet lépett a Fidesz a demokrácia lebontásában, éppen mint amikor a vízművet foglalta el, majd csodálkozott, hogy nem jönnek a befektetők – mondta Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke. - Nem elégedett meg azzal, hogy a teljes sajtót bekebelezte és ott agymosó propagandát folytat, most még azt is meg akarja akadályozni, hogy az ellenzék plakátokon mutassa meg magát.

A szocialista párt pécsi közgyűlési képviselője elmondta: természetesen a területi választási bizottsághoz fordulnak, de nincsenek illúzióik, mert demokratikus döntés csak jogállamban születhet. Márpedig ma Magyarországon nincs jogállam, csak egy aljas, sunyi diktatúra van, ahol az ellenzéknek esélye sincs. A lámpaügy rávilágított arra, hogy össze-vissza hazudozva próbálják megakadályozni, hogy az MSZP a választópolgárokhoz eljuttassa üzenetét.

Nyőgéri Lajos arról beszélt: tegnap találkozhattak az itt élők azzal, hogy a Fidesz plakátai ellepték a pécsi villanyoszlopokat. Az MSZP pécsi alelnöke azt kérte: menjünk vissza egy kicsit az időben, és próbáljuk meg elképzelni, hogy vajon Toller László idejében előfordulhatott volna ilyen, és hogy micsoda hadjárat zúdult volna a polgármester fejére, ha az akkori ellenzék nem kap megjelenési lehetőséget. - Ám ez akkor még csak meg sem fordulhatott a fejekben – mondta Nyőgéri Lajos. - De így sem lehet minket megfélemlíteni, kiállunk az igazunkért és tovább harcolunk azért, hogy Magyarországon szabadság és demokrácia legyen. Ez sem akadályozza meg az egyetlen választási szövetséget, az MSZP-t és a Párbeszéd-et, hogy a szociális Európa értékeit képviseljék.

A sajtótájékoztató közvetlen előzménye, hogy hétfőn Fidesz-plakátok lepték el a pécsi villanyoszlopokat.

Ami két dolog miatt elképesztően kellemetlen.

Az egyik, hogy az MSZP elnökének megkeresésére Páva Zsolt azt közölte: a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő oszlopokra nem kerülhet ki politikai hirdetés.

A másik, hogy az E-ON tulajdonában lévő oszlopok esetében – és ilyenekből van több – az ESMA Reklám Zrt. ügyezi a reklámfelületeket, a cég pedig Garancsi Magánrepcsi István érdekeltségébe tartozik. Az MSZP és a Párbeszéd kiterjedt levelezést folytatott a reklámok ügyében. Ennek tanúsága szerint a két cég egymásra mutogatott, majd az ESMA képviseletében eljáró vezető jogtanácsos azt közölte: „senkinek sem adtunk engedélyt egyedi választási plakátok kihelyezésére”.

Szóval ez a baj.

Forrás: pecsistop.hu