Nézd már, mi nőtt ki a földből a fokozottan védett bédai területen!

2019. május 22. 11:04 2019. máj. 22. 11:04

Külső-Béda az egyik legfestőibb Duna-holtág, fokozottan védett és Natura 2000-es terület Mohácstól délre, ahol még fára vizelni sem lehet engedély nélkül. Na itt nő ki éppen a földből egy kacsalábon forgó parti palota. De vajon ki adott erre engedélyt?

Az alábbi fotókat egy olvasónktól kaptuk:

Alapjáraton semmi meglepő nincs benne, valaki nyaralót épít magának egy vízparti területen.

Csakhogy ez a terület Külső-Béda, ami a nem mohácsiak közül csak a Duna-holtágak, a természet és a horgászat szerelmeseinek mondhat bármit. Annyit segítünk: ikonikus terület Mohácstól délre, a Duna-Dráva Nemzeti Park fennhatósága alá tartozik, fokozottan védett és Natura 2000-es terület. Eddig legalábbis, amennyire mi tudjuk, elképesztő szigor volt az itteni építmények, még a horgászstégek felújítását illetően is.

Ezért is állnak a holtág kedvelői kissé értetlenül azelőtt, hogy miként nőhetett ki a földből éppen itt egy kacsalábon forgó palotácska, miközben láthatóan fák is az életüket adták érte, ráadásul nem kis tereprendezéssel járt a dolog.

Nyilván időbe telik, de mindenképp azon leszünk, hogy kiderítsük: ezt vajon ki és miért engedélyezhette. Ugyanis ha egy telektulajdonosnak sikerült ezt elérnie, akkor nyilván a többi is vérszemet kap, onnantól meg már aligha lesz a rettenetesen védett terület arculata a régi.

Forrás: pecsistop.hu