200 milliós bevétele volt Bánki cégének, de vesztesége közel a fele lett

2019. május 22. 15:18 2019. máj. 22. 15:18

Ismét sikerült a bravúr Bánki Eriknek, ugyanis megint munkavállalók foglalkoztatása nélkül ért el az egyik cége százmilliós árbevételt. Ám még ez sem mentette meg a veszteségtől.

A 24.hu cikke szerint Bánki Eriknek áll a tulajdonában a Pannon PR 2020 Marketing és Kommunikációs Tanácsadó Kft., amely a frissen megjelent beszámolója szerint több mint 200 millió forintos bevételt kaszált 2018-ban. Ugyanakkor a cég - amelynek a fő tevékenysége az e-cégjegyzék szerint épületépítési projektek tervezése - tavaly 85 millió forintos veszteséget termelt.

Ráadásul mindezt úgy, hogy továbbra sem alkalmaz egyetlen munkavállalót sem, a cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője egy személyben Bánki Erik (aki emellett még a Parlament gazdasági bizottságának elnöki posztját is betölti).

"Továbbá figyelemre méltó, hogy a cég tőkehelyzetét hamarosan rendeznie kell Bánkinak, ugyanis már második olyan év telt el, hogy a társaság saját tőkéje negatívban van, jelenleg mínusz 88 millió forint."

A cikk szerint anno Bánki a cégről a HVG-nek azt nyilatkozta, hogy

néhány kreatív, fiatal tehetségnek szánnék kísérleti terepet, amiből talán egy későbbi időszakban komolyabb cég építhető.

Bánki Eriknek egyébként nem ez az első meglepetése a hazai és a környező országok cégvilágában, ezekről az ügyekről bővebben ezen a linken lehet olvasni.

Forrás: Pécsi STOP/24.hu