Péterffy Attila: "Pécs ma morális és gazdasági válságban van"

2019. május 22. 18:56 2019. máj. 22. 18:56

Pécs ma morális és gazdasági válságban van, annak ellenére, hogy a jelenlegi városvezetést egyértelműen támogatja a Fidesz - fogalmazott Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt szerda délután a megyeszékhelyen, ahol Ujhelyi István szocialista EP-képviselővel és Szakács László, az MSZP elnökhelyettesével tartott közös sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztatót nyitó Ujhelyi István ismertette a szocialisták azon programpontját, hogy a következő EU-s fejlesztési ciklusban a magyar önkormányzatok, a magyar települések közvetlenül pályázhassanak fejlesztésekre az európai intézményeknél.

Szavai szerint ez azt is jelentheti, hogy egy brüsszeli intézmény másképp ítélheti meg egy magyar város igényeit, mint itthon a fideszes hatalom. Mint mondta, egy ügyes város, egy, a céljait jól kijelölő, ügyesen pályázó település így sokkal gyorsabban juthat eu-s fejlesztési forrásokhoz. Ujhelyi elmondta, erre a programpontra Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje rábólintott a napokban Budapesten, beemelve azt a programjába.

Ujhelyi beszélt arról is, hogy hogy a jövőben nem lesz egyszerű megharcolni a magyar forrásokért az EU-ban.

"Orbán Viktor beült Európa ellenségei közé, az érdekérvényesítési képessége a nullával lesz egyenlő, hiszen ellenzékben fog ülni saját önszántából. Mi viszont az európai szocialisták pártcsaládjának a része vagyunk, ott fogunk ülni azon döntéshozó asztaloknál, ahol az ilyen programokról az Európai Unió intézményei döntenek. Ezért merem vállalni jelenlegi és reményeim szerint jövőbeli EP-képviselőként, hogy a magyar önkormányzatok, így Pécs rendelkezésre fogunk állni. Erre szövetkezünk Péterffy Attilával, azokkal, akik Pécsett is változást szeretnének. Nem engedjük, hogy Orbán Viktor kivigye Magyarországot az Európai Unióból."

- fogalmazott a politikus.

"Pécs ma morális és gazdasági válságban van"

"Pécs ma morális és gazdasági válságban van, annak ellenére, hogy a jelenlegi városvezetést egyértelműen támogatja a Fidesz"

- vette át a szót Péterffy Attila független polgármesterjelölt. Szavai szerint a várost akkor lehet kihozni a csődből, ha ismért szakmai alapokra helyezik a vezetését, és visszaszorítják a korrupciót. Hozzátette, amennyiben októberben a pécsi ellenzékhez és a pécsi civilekhez kerül az irányítás, tárgyalásokat kezdeményeznek a magyar kormánnyal, áttekintve, hogy Pécs milyen kilátásokkal bír EU-s forrásokat illetően.

Az MSZP ötletét, mely szerint közvetlenül pályázhatnának a települések fejlesztésekre EU-s intézményeknél, fontosnak nevezte. Az ilyen források rendkívül fontosak lesznek azért, hogy a megyeszékhely ismét élhető nagyváros legyen.

Forrás: pecsistop.hu