Igazmondó Hoppál Péter és a pécsi költségvetés

2019. május 23. 11:40 2019. máj. 23. 11:40

Az EP választások hetére (!) előkerült (!!) 4,7 milliárd forint (!!!) a pécsi költségvetésben (!!!!). Bödőcs: „A miniszterelnök ne vicceljen, én sem lopok!”. Hoppál: „Maffiabaloldal és felelős Fidesz”. A humoristák felköthetik a gatyát.

Igazmondó Hoppál Péter csütörtökön újra szót kapott a pécsi közgyűlésen. Nem is fukarkodott az erős mondatokkal, bár újat nem mondott: a szocik fúúj, debezzeg a Fidesz meg, óóó, hát az, hűűű, az igen.

Ím ígyen szólott a többször is jogerősen hazugságon kapott parlamenti képviselő az EP választások hajrájában:

„A város gazdasága akkor (2009) a csőd szélén állt a baloldali-liberális városvezetés szomorú ténykedése következménye volt. 4-5 milliárd forint hiányzott minden évben a működéshez. … A 40 milliárdos hitelt a kaotikus és sodródó szocialista gazdaságpolitika okozta.” Elhangzott a „kártékony” szó is ebben a kontextusban.

Hoppál beszélt arról, hogy a Fidesz hatalomra kerülésekor azt a vállalást tette, hogy szigorú és fegyelmezett gazdálkodást folytatnak még vagy húsz évig.

A szigorú és felelősségteljes munka kellett ahhoz, hogy elérjen Pécs a mai napig, lezáruljon a minden évben újratermelődő adósság korszaka, a rendszerváltás utáni vészterhes és súlyos korszak.

4,7 milliárd megtakarítás van a város kasszájában – mondta Hoppál Péter.

„Óvnék azonban mindenkit, hogy hurráoptimista dzsentri hozzáállással ezt elherdálják” - mondta, mert hát könnyű ennek a „fenekére verni”.

Hoppál szerint a városvezetés beleállt a szigorba, közben az az ellenzék, amelyik elherdálta a város jövőjét, nem szavazta meg a kilábalás politikája érdekében hozott döntéseket.

Az ellenzék herdáló gondolkodása folytatódott.

És újra elővette a jutalomkérdést is, amely miatt jogerősen elmarasztalták már Hoppált. Természetesen előkerült a Pannon Puma és a maffiabaloldal is.

Felmerül pár izgalmas kérdés. Például a felelősen, szigorúan gazdálkodó fideszes városvezetés és a vélhetően 1 milliárddal túlárazott 3,5 milliárdos buszbeszerzés, vagy hogy egyáltalán mi köze van még a politikai elitnek a gazdálkodáshoz abban a városban, ahol az Államkincstár hozza a döntéseket.

Egyszer az is ki fog derülni, hogy az EP választások hetén hogyan került elő 4,7 milliárd forint az almáriumból, és hogy előkerült-e valójában. Ha igen, akkor biztosan nem kell tizenmilliárdos hitelt felvennie például a Tettye Forrásháznak.

Gulyás Emil (MSZP) szerint Hoppál megrágalmazta az ellenzéket. Fogarasi Gábor (Jobbik) szerint Bödőcs Tibor utolsó önálló estjén nem hangzott el ennyi poén. Az pedig nettó hazugság, hogy pluszos a költségvetés, miután a büdzsét a 6 milliárdos állami támogatás visszafizetése is terheli.

Felszólalt Mellár Tamás parlamenti képviselő is. Megemlítette az adósságátvállalás után újra felhalmozódott 20 milliárdos tartozást, és azt, hogy a város továbbra is 3-4 milliárdos éves hiánnyal küzd. Szeretett volna együttműködni a Hoppál Péter vezette bizottság anyagának elemzésében is, de nem adták oda neki.

Forrás: Barabás Béla