MSZP: miért rúgták ki a pénzügyi főosztályvezetőt, ha akkora a siker Pécsett?

2019. május 23. 15:25 2019. máj. 23. 15:25

„Osztogatásról beszél, de valójában újra fosztogatni akar” - ezt írta egyebek mellett közleményében az MSZP baranyai szervezete Kővári János (ÖPE) szerdai sajtótájékoztatójára reagálva. A téma a Fidesszel közös több milliárdos megtakarítás, amiből a szocialisták szerint egy szó sem igaz.

„A volt fideszes országgyűlési képviselő, az ÖPE fideszes polgári kör alapítója, Kővári János újra be akarja csapni a pécsieket. Szerinte Pécs több milliárdot takarított meg tavaly összefogással. Egy szava sem igaz” - írja közleményében az MSZP baranyai szervezete.

- „A tények szerint a város költségvetését az Államkincstár tervezte meg az óriási, több milliárdos adósság miatt. Ami annak ellenére keletkezett, hogy a szocialista városvezetés fejére olvasott hiányt a Belügyminisztérium 2013-ban átvállalta, ezzel a város tiszta lappal indulhatott. Ezt akkor maga Páva Zsolt jelentette ki egy sajtótájékoztatón.”

A közlemény kitért arra is: pár év alatt több mint 10 milliárdos hiányt sikerült újra összehoznia a pazarló városvezetésnek Kővári és az ÖPE hathatós politikai támogatásával. Hiszen ne feledjük, a 2010-es évek elején a Fidesz-ÖPE koalíció vezette a várost, míg Kővári a fidesz parlamenti padsoraiban ülve szavazta meg sorra a jogállamot teljesen lebontó 2/3-os orbáni törvényeket. 2014-től kezdve pedig maga is aktív részese volt a pazarlásnak.

Ez a mostani látszólagos megtakarítás nem egy összefogás erdeménye, hanem a Magyar Államkincstár gyámságának az érdeme. Valójában nem is megtakarításról van szó, hanem arról, hogy a Kincstár megállította a milliárdos városi lopást és törvénysértéseket. A tény tehát az, hogy Pécsett több ezer millió forint közpénz tűnt el minden évben nyomtalanul - és ez az adósság valódi oka.

Kővárinak a szocialisták szerint a kínosnak mondható öntömjénezés helyett a pécsieket érdeklő ügyekkel kellene foglalkoznia. Például:

  • hova tűnt 1000 millió forint pécsi közpénz a Volvo buszok vásárlásakor, ami után már nemzetközi nyomozás folyik és gyanusítások is történtek az ügyben?!
  • miért nem épült fürdő 10 év alatt városunkban, miközben a városvezetés és a Vári Attila vezette PSN Zrt. már több száz millió forintot elköltött mindenféle hatástanulmányra? A több száz millió forint közpénz elherdálása után nemhogy egy kapavágás nem történt, de még a helyét sem találták meg a fürdőnek.
  • mit tesz Páva Zsolt a kirúgott és becsapott Zsolnay-Ledina dolgozók esetében, akiket cserben hagyott ígérete ellenére és akiknek több mint 20 millió forintot kell emiatt a családi kasszából kifizetniük? ( Ha már a családok évéről szól a propaganda)
  • miért kerülik el a beruházók és a befektetők városunkat?
  • miért nem kérdezte meg Kővári Pávát és Hoppált, hogy miért rúgatták ki a városháza pénzügyi főosztályvezetőjét, ha ekkora a költségvetési siker amiért pont ez a főosztály az egyik felelős? Miért nem tett semmit egy többgyerekes anya kirúgása ellen, aki csak a munkáját végezte, ráadásul a város érdekében?
  • "A tegnapi sajtótájékoztatón bebizonyosodott Kővári álcivilsége és a Fideszhez való szoros kötödése, pártutasításra megkezdték a közös kampányt az őszi önkormányzati választásra.” - áll a közleményben.

    A baranyai MSZP leszögezte: véget kell vetni a hazudozásnak és a közpénz ellopásának az adóssággal sújtotta városban, mert ebből a pécsiek nem kérnek.

    „A pécsi polgárok ismét egy határozott szakember által vezetett, fejlődő és élhető várost szeretnének!”- álla közleményben, amely úgy zárul: „Kővári álljon ki és számoljon be arról, hogy mit remél ezekért a pofátlan hazugságokért!”
    Forrás: pecsistop.hu